To je to što me zanima!

Umro Mike Vucelic, projektni menadžer misije Apollo 11

Mike Vucelic je rođen 1930. godine u Garešnici. U SAD-u je prvo radio na konstrukcijama malih aviona, a onda se 1962. godine pridružio programu Apollo
Vidi originalni članak

Mike Vucelic, projektni menadžer misije Apollo 11 umro je subotu u SAD-u, piše Jutarnji list. Vucelic je rođen 1930. u Garešnici. Na poziv rođaka 1956. je otišao u SAD. Prvo je radio na konstrukcijama malih aviona, a onda se 1962. godine pridružio programu Apollo. Počeo je raditi kao inženjer, a kasnije je postao menadžer. Napredovao je u programu pa je postao odgovoran za konstrukcije svemirskog broda Apollo. Kada je 16. srpnja 1969. godine lansiran Apollo 11, Vucelic je bio u kontroli leta u Houstonu.

Vucelic je bio odgovoran i za misiju Apollo 13, a za spašavanje trojice astronauta je dobio najveće američko odlikovanje.

Vucelic je umro samo dva tjedna nakon smrti Neila Amstronga, prvog čovjeka na Mjesecu. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mighty_reds1892 08.09.2012.

    Evo zanimljivog komentara sa Večernjeg Lista: "Kada se radi o obicnim Srbima u Hrvatskoj, onda su oni srbocetnici koji su napadali Hrvatsku i zasluzili da se istjeraju iz nije. Medjutim kada se radi o svijetskim licnostima poput Tesle i Vucelica, onda nasi dragi patrioti i nase dragocijenene medije, koje su u glavi ocito jos cesto zatvoreni u ratnoj propagandi, pocinju proglasavati te ljude Hrvatima. Kako to ide jedno sa drugim? Ocito u ovoj drzavi skoro svakome fale muda da prizna da je hajka na sve srpsko tokom rata ali i dan danas u Hrvatskoj pogresna i nedostojanstvena, te da nisu svi Srbi u Hrvatskoj automatski bili Srbocetnici koji su htijeli unistiti sve Hrvatsko, isto kao sto to nije slucaj bio u Hrvata. Dobre i lose ljude imas na sve strane, a Tesla i Vecelic su cijenili svoje srpsko porijeklo isto tako kako su cijenili i svoju domovinu, Hrvatsku. Ali ovako cemo mi sebi i dalje lagati u lice, falsifirati cinjenice i proglasavati Teslu i Vucelica Hrvatima dok ce 200.000 izbijeglica iz Hrvatske ostati traktorasi kojima se treba smijati Bravo..."

  • amateri 08.09.2012.

    evo na ovom linku ima dosta napisano o njemu

  • queen elizabeth 08.09.2012.

    Odu svjedoci jedan po jedan....za Ameriku je tako sigurnije...inace, starci bi mogli posenilit pa zaboraviti da su potpisali Zavjet sutnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare