To je to što me zanima!

Umro još jedan sirijski čelnik, Assad je spreman odstupiti?

Hisham Ikhtiar četvrti je čelnik koji je umro od posljedica eksplozije, a dok sirijska državna televizija javlja o njegovoj smrti borbe u Damasku se nastavljaju
Vidi originalni članak

Sirijski šef Ureda za nacionalnu sigurnost preminuo je od ozljeda zadobivenih u napadu bombaša samoubojice na sjedište državne sigurnosne agencije u Damasku. Podsjetimo, bombaš samoubojica koji je sirijske čelnike "napao" u srijedu na samom početku sastanka u sjedištu državne sigurnosne agencije bio je tjelesni čuvar i štitio je najbliže suradnike predsjednika Bashara al-Assada.

Hisham Ikhtiar četvrti je čelnik koji je umro od posljedica eksplozije, a dok sirijska državna televizija javlja o njegovoj smrti borbe u Damasku se nastavljaju.

Istovremeno, ruski izaslanik u Francuskoj izazvao je snažne reakcije nakon izjava da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad spreman odstupiti s vlasti, prenosi BBC.

Aleksander Orlov kazao je kako je Assad zapravo još prošlog mjeseca na konferenciji u Ženevi pristao napustiti vlast te osmislio planove za demokratsku tranziciju.

- Assad je imenovao svog predstavnika koji će s oporbom voditi tranzicijske pregovore. To znači da je pristao otići, ali na civilizirani način - naglasio je Orlov.

Sirija je odmah ljutito reagirala na izjave Orlova tvrdeći kako su potpuno besmislene.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • leonido 21.07.2012.

    Ma ovo je glupost, pobunjenici su bolje opremljeni i uvježbani od vojske, da to možda nisu plaćenici od strane zapada (amera, francuza, gb itd.), imaju tehnologiju i znanje da sruše protok informacija u zemlji. Ne znam da li vam itko sa malo mozga vjeruje. Ako vas zanima objektivno novinarstvo imate portal advance.hr.

  • prevareni 21.07.2012.

    sa sirijom su otvorena vrata prema iranu,a potom rusi mogu pušiti .NATO teroristička gamad neće odustati od totalne dominacije,više se ne govori o dominaciji na bliskom istoku nego o svjetskoj dominaciji.libijsko-sirijski scenario će biti i rusima i kinezima.ono što NATO gamad naumi to i ostvari

  • Qatayam 21.07.2012.

    Sami Sirijci kažu da podržavaju predsjednika a da su ti oslobodioci najobičniji teroristi (što se i vidi iz svakodnevnih događaja). Pogledajte na YouTubeu kako ti pobunjenici dižu tenkove i oklopna vozila a amerikanci zahtjevaju da se ne puca teškim naoružanjem na pobunjenike. S čim da ih gađaju ? Da ih gađaju praćkama dok ovi na njih čim god stignu !?

Komentiraj...
Vidi sve komentare