To je to što me zanima!

Umro muškarac koji se zapalio ispred zgrade Veleposlanstva

Balić se spalio jer mu je ukinuta braniteljska naknada koju je u BiH dobivao kao bivši pripadnik Hrvatskih oružanih snaga tijekom rata u BiH. Ratovao je i kod Splita
Vidi originalni članak

Sakib Balić (43) koji se prošli tjedan spalio ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske U Sarajevu, preminuo je nakon što su mu zatajili pluća i bubrezi. Kako je novinarima potvrdila glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu, Biljana Jandrić, Balić je preminuo u srijedu u 16.35 sati.

- Preminuo je nakon što se njegovo opće stanje jučer u poslijepodnevnim satima pogoršalo kada su mu zakazala pluća i bubrezi. Liječnici su ga pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Njegove ozljede su bile izuzetno teške i njegovo opće zdravstveno stanje je bilo izuzetno loše - kazala je Jandrić.

Balić se spalio jer mu je ukinuta braniteljska naknada koju je u BiH dobivao kao bivši pripadnik Hrvatskih oružanih snaga (HOS) tijekom rata u BiH. Kako je tvrdio da je 1991. godine sudjelovao i u borbama u okolici Splita, najvjerojatnije je od Hrvatske očekivao neku vrstu pomoći, iako su iz Veleposlanstva isti dan kada se spalio kazali kako od njih nije ništa konkretno tražio.

Balić je u Orahovici kod Konjica bio poznat, kratko ošišan i s istetoviranim kukastim križem na ruci i natpisom ZENGA. Kako je ispričao za list Slobodna Bosna prije nekoliko godina, 1991. godine trebao je ići u JNA u Našice, ali se umjesto toga priključio snagama HOS-a u Ljubuškom. Nakon toga je, pričao je, upućen u vojarnu Divulje kod Splita gdje je obučavan pod zapovjedništvom bojnika Zvonka Lukića Legije, kome je zapovijedao general Ante Gotovina. Sudjelovao je u borbama na hrvatskom ratištu, a nakon povratka u BiH upućen je u logor Dretelj gdje je bio zatvorski čuvar. Nakon izbijanja sukoba između Bošnjaka i Hrvata u BiH 1993. i sam je postao zarobljenik u Dretelju gdje je proveo devet mjeseci.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • vitez JURE 16.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • pero djetlić 123 12.01.2012.

    jedan branitelj manje, sad dolazi na njegovo mjesto neki lažni

  • udar 12.01.2012.

    kakav majmun,ak vas je taj branio onda ste poprilično jadni,a tetovaža hahahhah vidi se stupanj iq = 000 !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare