To je to što me zanima!

Umro otac koji je u Tuzli ubio svoju djecu i sebi pucao u glavu

Djeca su pokopana u petak, a Djedović je nakon ranjavanja u kritičnom stanju i sa teškim ozljedama glave bio smješten u Klinici za reanimatologiju i anesteziologiju...
Vidi originalni članak

Nakon što je pucajući iz pištolja u srijedu večer ubio kćerku Melisu (12) i sina Amara (7), a zatim i sebi pucao u glavu, Nesad Djedović (42) iz Lipnice kod Tuzle, preminuo je oko ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, potvrdili su iz ove ustanove.

Djeca su pokopana u petak, a Djedović je nakon ranjavanja u kritičnom stanju i sa teškim ozljedama glave bio smješten u Klinici za reanimatologiju i anesteziologiju UKC-a Tuzla. Nakon što je ubio djecu, pucao je i u sebe.

Rodbina i susjedi smatraju, prema pisanju medija, da bi mogući motiv ove tragedije mogli biti obiteljski problemi. Naime, majka djece se krajem prošle godine udala "zbog papira" za Nesadovog daidžu i odselila u Njemačku, a djeca su ljetni raspust provela s njom, dok se otac nedavno opet oženio.

Nesad je u srijedu u popodnevnim satima majci rekao da ide s djecom u šetnju u Tuzlu, no odvezao se do groblja, odakle je telefonom pozvao rođaka i najavio zločin.

Dok su susjedi i rođaci stigli do njih, Nesad je, pucajući im u glavu, u autu ubio kćerku, dok je sin po dolasku ekipe hitne pomoći još uvijek davao znakove života, ali je i on bitku za život izgubio na putu do bolnice. Djedović je u teškom stanju prevezen u UKC gdje je sinoć preminuo.
 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • mrTrobec 08.10.2016.

    Bio sam jednom u Tuzli na moru

  • grordže 01.10.2016.

    Hvala dragom bogu i djevici mariji neka je

  • belizagrebgrad 01.10.2016.

    Di je to tuzla, kae to, zakaj to tu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare