To je to što me zanima!

Umro otac krionike, zamrznuli ga kraj majke i dvije supruge

Robert Ettinger, osnovao je institut krionike. U njemu se tijela preminulih pohranjuju na temperaturu tekućeg dušika u nadi da će ih se u budućnosti moći vratiti u život
Vidi originalni članak

U svom domu u Detroitu preminuo je Robert Ettinger (92) otac krionike, prakse očuvanja tijela preminulih na ekstremno niskim temperaturama u nadi da će ih se u budućnosti moći oživjeti. U posebnim spremnicima pohranjuje ih se na temperaturu tekućeg dušika, minus 196 Celzijevih stupnjeva. Robert je 106. čovjek čije su tijelo pohranili u Cryonic Institute, kojeg je osnovao 1976. godine. Smjestili su ga između njegove majke i dvije supruge. 

Inspiriran znanstveno-fantastičnim knjigama i napretkom tehnologije, Robert je nakon što je stradao u Drugom svjetskom ratu, počeo vjerovati u život nakon smrti, vječni život. Bio je uvjeren kako će istraživači početi raditi na smrzavanju i naknadnom oživljavanju pokojnika, no ništa se po tom pitanju nije događalo pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Knjigu "Mogućnost besmrtnosti" napisao je 1964. godine uvodeći čitateljstvo u krioniku. Svoje ideje i promišljanja nastavio je predstavljati u raznim televizijskim i radijskim emisijama. Utemeljio je i "Besmrtno društvo", grupu koja se bavi istraživanjem i poučavanjem drugih o krionici. 

Njegov institut u Detroitu sada broji 900 članova, a ustanove za smrzavanje pokojnika postoje i u Arizoni, Kaliforniji i Rusiji. Za pripremu za smrzavanje i pohranu tijela u spremnik Ettingerov institut naplaćuje oko 155.000 kuna. Prvo tijelo koje su smrznuli u institutu bila je Robertova majka Rhea, koja je preminula 1977. godine, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • MelitaZgombić 11.08.2011.

    kad si umro, umro si!

  • coolnick37 08.08.2011.

    ako su ga smrznuli, tehnicki i nije mrtav..

  • miguelmihaela 27.07.2011.

    A šta imam od tog ako, kada me ožive, imam 92 godine. Neću moći kao ni Hefner makar 2 sekunde :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare