To je to što me zanima!

UN-ova istraga: Rusija je neke žrtve u Ukrajini mučila do smrti

Povjerenstvo je ranije priopćilo da bi postupanja ruskih snaga u Ukrajini, uključujući mučenja, mogla predstavljati zločine protiv čovječnosti.
Vidi originalni članak

Ruske metode mučenja u okupiranim dijelovima Ukrajine bile su toliko brutalne da su dovele do smrti nekih žrtava, rekao je u ponedjeljak šef UN-ovog istražnog povjerenstva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Erik Mose, predsjednik Istražnog povjerenstva o Ukrajini, rekao je Vijeću UN-a za ljudska prava u Ženevi da je njegov tim "prikupio daljnje dokaze koji ukazuju na to da je mučenje koje su provodile ruske oružane snage u područjima pod njihovom kontrolom bila rašireno i sustavno".

POMAŽU IM I HRVATSKI BRANITELJI Preživjeli su ratne strahote u Ukrajini, sad se oporavljaju u Istri: 'Živimo za našu djecu'

"U nekim slučajevima mučenje je bilo toliko brutalno da je uzrokovalo smrt žrtve", rekao je.

Moseovo povjerenstvo obišlo je dijelove Ukrajine koje su ranije držale ruske snage, poput regija Herson i Zaporižje. Utvrđeno je da se mučenje odvijalo uglavnom u pritvorskim centrima pod kontrolom ruskih vlasti. 

PROTUZRAČNA OBRANA Rusko ministarstvo: 'Uništili smo četiri ukrajinska drona'

Povjerenstvo je ranije priopćilo da bi postupanja ruskih snaga u Ukrajini, uključujući mučenja, mogla predstavljati zločine protiv čovječnosti.

IMA I STRADALIH Novi ruski udar na Odesu: Luku napali dronovima i raketama

Rusija niječe da je počinila zločine ili ciljala civile u Ukrajini. Moskva je dobila priliku odgovoriti na te optužbe na saslušanju povjerenstva, ali nijedan ruski predstavnik nije se pojavio.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I RUSIJI IZ MINUTE U MINUTU

IZ MINUTE U MINUTU Zelenski: Prvi Abramsi su već u Ukrajini; U Sevastopolju se opet oglasile sirene za zračnu uzbunu

Idi na 24sata

Komentari 15

  • patagonija123 05.10.2023.

    kad će rezultati istrage o miniranju sjevernog toka?

  • vilim1234 30.09.2023.

    Ukrajinci su cak svoje egzekucije ruskih ratnih zarobljenika dokumentirali i snimali saljivi video,to naravno nije vrijedno istrage UN za ratne zločine

  • anniviivve54321 28.09.2023.

    Rusi se hvale da su ih učili prekodrinci, koji u Hagu doživotno robijaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare