To je to što me zanima!

UN tek počeo istragu u Siriji, a već su pucali na njihov konvoj

UN nije rekao tko je ispalio pucnjeve no potvrdili su da je pogođeno vozilo u konvoju. Nakon toga se tim vratio u bazu. UN istražuje da li je korišteno kemijsko oružje
Vidi originalni članak

Netko je u Siriji pucao po konvoju UN-a, javlja BBC. Istražitelji UN-a su podsjetimo, u ponedjeljak stigli u tu zemlju nakon što im je to vlada Bašara al-Asada dopustila. UN bi trebao istražiti da li je prošli tjedan upotrijebljeno kemijsko oružje te tko ga je upotrijebio. UN nije rekao tko je ispalio pucnjeve no potvrdili su da je pogođeno prvo vozilo u konvoju. Nakon toga se tim vratio u bazu. 

"Mi nismo koristili kemijsko oružje"

Sirijska vlada niječe da su oni koristili kemijsko oružje. 

- Ako netko sanja o tome da od Sirije napravi lutku kojom upravlja Zapad, to se neće dogoditi - rekao je Bašar al-Asad te dodao kako su optužbe da je njegov režim koristio kemijsko oružje "uvreda za zdrav razum". 

Nakon što je američki predsjednik Barack Obama naredio vojsci da bude spremna na sve opcije, Bašar al-Asad im je poručio sljedeće:

- Neuspjeh očekuje Sjedinjene Američke Države kao i u svim prijašnjim ratovima koje je započela, počevši s Vijetnamom do danas. 

Umrlo 355 ljudi

Podsjetimo, prošli je tjedan u bolnice u Siriji primljeno čak 3600 ljudi s neurotoksičnim simptomima. 

Prema nekim podacima umrlo ih je 355. Među poginulima je bilo i djece.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • JonathanLivingstone_1 26.08.2013.

    Zašto UN-ovci nisu nakon pucnjave otišli do pobunjenika da im oni poprave vozilo , nego su se vratili u dio koji kontrolira vlada? Mislim da je njima prilično jasno sa koje je došla paljba

  • area 62 26.08.2013.

    Ma to sa inspektorima UN je još jedna "dobra" fora, jer oni neće niti zaista mogu otkriti tko je upotrijebio te otrove. Stvar je u tome da se ti otrovi u dodiru sa zrakom ili vlagom u njemu, poslije izvjesnog vremena, raspadaju na spojeve koji su manje štetni i/ili koji više nisu "bojni" otrovi, pa je zato početne dokaze nemoguće pronaći. Jedino u slučaju žrtava, najviše otrova se zadržava na odjeći, ali kako su iritantni, to prvo što rade bacaju tu odjeću sa tijela, dok daju medicinsku pomoć, tako da ni na taj način se ne može ništa pronaći. Zaključak: jedini pravi efekt čini plasiranje te vijesti u javnost, radi izazivanja šoka i poduzimanja "nečega" u smislu zaustavljanja sukoba, dok samo slanje inspektora ima za cilj dobijanje na vremenu, te diplomatski "rad" i uvjeravanje saveznika da je moguća samo jedna opcija za Siriju.

  • zng108 26.08.2013.

    UN smjesno kom su oni pomogli kad su bili u HR nista nisu ucinili pametno...........

Komentiraj...
Vidi sve komentare