To je to što me zanima!

Uništili Gadafijev medij: NATO napao televizijske odašiljače

Koristili su navođene bombe, a rezultate operacije analiziraju. Glasnogovornik NATO-a istaknuo je kako su operaciju pažljivo planirali kako bi izbjegli civilne žrtve
Vidi originalni članak

NATO je objavio kako je uništio tri satelitska odašiljača libijske televizije, javlja BBC

Cilj zračne operacije je bio da zaustave učestala pojavljivanja pukovnika Gadafija na malim ekranima čiji režim televiziju koristi kako bi poticao na mržnju u narodu i mobilizaciju svojih pristaša. U preciznim zračnim napadima NATO je koristio navođene bombe, a rezultate uspješno odrađene operacije još analiziraju. Glasnogovornik NATO-a istaknuo je kako su operaciju pažljivo planirali kako bi izbjegli civilne žrtve te kako ne bi uništili sve zgrade libijske televizije. 

Nacionalna televizija je još kratko emitirala svoj program nakon NATO-ove obavijesti. Neki izvori iz Tripolija na televiziji su objavili kako je NATO u napadima ubio nekoliko civila, ali informacije nitko nije potvrdio. 

Saveznici su vojne operacije u Libiji započeli u ožujku nakon što je UN odobrio vojnu intervenciju zbog zaštite civila. Libijski vođa Moamer Gadafi je na vlasti već 40 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • biberrr 31.07.2011.

    SAD je pred bankrotom,a sa njim će bankrotirati odmah i njihove sluge Britanci,te još mnogo zapadnoeuropskih država. Ako Gadafi izdrži još nekoliko mjeseci,onda i pobjeđuje! NATO navaljuje jer im je nafta nužno potrebna,države su im u rasulu i dugovima.

  • nana hihihi 30.07.2011.

    NATO smije sve....samo ne znam do kad!!!

  • marko-veliki 30.07.2011.

    neznam šta čeka gadafi još nije poslal ni jednu raketu zemlja zrak,a ima ih sigurno preko 10000 komada,

Komentiraj...
Vidi sve komentare