To je to što me zanima!

"Unuk nam je prijetio nožem, djed ga je ubio u samoobrani"

Unuk Željko (27) je navodno uzeo nož i krenuo na djeda Đuru. Često je dolazio pijan i prijetio baki i djedu, koji su ga odgojili. Otac mu je poginuo, a majka ga je ostavila
Vidi originalni članak

Kući se vratio oko 17.30 sati. Bio je pripit. Počeo je vrijeđati baku Danicu (76) i djeda Đuru (78). Starac je ustao s kreveta i krenuo u drugu sobu. Unuk je zgrabio nož i pošao za njim. Čuo se pucanj. Željko Adamović (27) isteturao je iz sobe. Prošao je kroz kuhinju, izašao na dvorište i nakon nekoliko koraka se srušio. Djevojka koja je bila s njim u društvu, po struci medicinska sestra, pozvala je Hitnu pomoć. Nisu mu mogli pomoći. Djeda su priveli.

- Unuk je često kući dolazio pijan. Tada bi nam prijetio. Govorio je kako će nas zaklati. Bilo nas je strah. Tako je bilo i ovaj put. Čim sam začula pucanj, znala sam da se dogodilo zlo. Prokleti alkohol - rekla nam je shrvana Danica Adamović (76) iz sela Gornja Mlinoga kod Petrinje.

Dolazio bi kući pijan, a tada je bio agresivan. Tako je bilo i ovaj put. Čim sam čula pucanj, znala sam...

Ubijeni je kod djeda i bake proveo gotovo cijeli život. Njega i sestru Danijelu prihvatili su i skrbili o njima nakon što im je otac poginuo u prometnoj nesreći 29. studenog 1989. godine. Nedugo potom napustila ih je majka. Danica i Đuro nastavili su se brinuti o dvoje male djece.  Za vrijeme Oluje obitelj je otišla u Srbiju. Tamo su ostali nekoliko godina.

Danijela je ostala u Srbiji i udala se, a Đuro, Danica i Željko su se vratili. Živjeli su od rada na svom gospodarstvu, ali su i pomagali suseljanima. Željko je, tvrdi baka Danica, počeo sve više i više piti. A kad bi popio, kako tvrdi, postao bi drugi čovjek - nasilan i agresivan prema njima.

Brinuli smo se njemu i sestri otkad im je 1989. poginuo otac. Potom ga je ostavila i majka. Mi smo mu bili sve

Istragu o ubojstvu još nisu okončali. Kako smo neslužbeno saznali, Državno odvjetništvo i policija provjeravaju Daničin iskaz vezan uz nož i napad na Đuru. Sumnjaju kako brani supruga jer, ako ga osude, ostaje sama u kući. Ni policija ni odvjetništvo ne spominju nož, a ne zna se ni otkuda djedu pištolj.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • lolaaaaaaaaaa 21.06.2012.

    Djedu poslije svega puknuo film!

  • asi11 20.06.2012.

    tragedija ,ovo dijete poznajem kao i djeda ,mogu samo reci da ovaj decko nikad nije imao sretan zivot ako je i kad popio nije nikog vrijedjao,zaista je bio vrijedan ,dovoljno je reci odrastao je bez roditelja pa se zapitati kakav mu je zivot bio bez majcinog zagrljaja ,bez ocevog savjeta i podrske,nedaj Boze nikom,ali ipak se taj maldic borio da uspije u zivotu,i kad mu je konacno krenulo ,njegov djed mu oduze zivot,...djed je poznat i od prije da je bio jako neljubazan i bahat i zalosti me u ovim komentarima pojedinci da ovaj tragican slucaj povezuje s ratom,i ovakim ispadima na primjer "ovaj i na slici izgleda pijano",a slika je iz tinejdzerskih godina dali je svjestan da govori o decku koji je mrtav ...niko mi neznamo sta nas sutra ceka....nazalost.Tko smo mi da sudimo.....,a tragedije se dogadjaju iz dana u dan,nebitno tko je i sto je po naciji ,svi smo mi isti pred Bogom,velika je nesreca kad ode bilo ciji zivot na ovako okrutan nacin Hvala svima koji se suosjecaju s ovom tragedijom ,a takodjer ne osudjujem ni ljude koji su komentirali neprimjerene sadrzaje,trebamo se uvjek zapitati ..Zasto ?

  • bubić 20.06.2012.

    tužno...strašno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare