To je to što me zanima!

Upali u sustav i opljačkali 53 mil. kuna diljem svijeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za sada federalni agenti nemaju sumnjivce niti su ikoga uhitili, a boje se novog napada. Kažu da nikada nisu vidjeli ovako organiziranu prevaru
Vidi originalni članak

Više hakera upalo je u sustav tvrtke RBS WorldPay, koji omogućava poslodavcima da preko njega novac zaposlenicima uplaćuju izravno na račun. Pomoću ukradenih podataka o zaposlenicima izradili su kartice za bankomat i oko 20 sati, 8. studenog prošle godine na više bankomata u 49 gradova podigli su oko 9 milijuna dolara (oko 51,3 miljuna kuna). Riječ je o New Yorku, Atlanti, Moskvi, Chicagu, Hong Kongu... Nadzorne kamere na bankomatima snimile su 'manje bitne igrače', one koji su s bankomata dizali novac, no FBI traga za mozgovima koji su provalili u sustav i organizirali prevaru. Za sada federalni agenti nemaju sumnjivce niti su ikoga uhitili, a pribojavaju se novog napada hakera.
- Viđali smo već pokušaje prevara pomoću kartica za bankomat, ali baš nikada na razini s kojom se sada suočavamo. Ovako dobru kordinaciju nikada nismo vidjeli - rekao je za MyFoxNY agent FBI-ja, Ross Rice.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • juraaaaa 03.02.2009.

    kod nas ne bi ništa podigli kad su svi u minusu:-)

  • KrajinaForce 03.02.2009.

    svaka cast momcima za pljacku

Komentiraj...
Vidi sve komentare