To je to što me zanima!

Upaljač joj ekslplodirao dok je vozila i zapalio joj lice i vrat

Leonie Whittaker satima nije osjećala bol jer joj je vatra jako oštetila živce te nije otišla u bolnicu. Tri je dana bila u komi, a mjesecima nakon nesreće ide na terapije
Vidi originalni članak

Leonie Whittaker (43) iz Australije vraćala se u ljeto prošle godine s posla kući te je nakon napornog dana odlučila zapaliti cigaretu. Jednom rukom je pridržavala volan auta,  a drugom izvadila cigarete i upaljač.

- Upaljač je proizveo samo malu iskru. Pokušala sam ponovo. Čuo se 'klik', a zatim 'bum'. Osjetila sam vrućinu po vratu i licu. Upaljač mi je eksplodirao u ruci. U sekundi su se zapalila sjedala i krov auta. Sjedila sam u paklu, a vatra se širila na torzo, ispričala je za australski časopis That's Life Leonie. Rukama je, kaže, pokušavala ugasiti vatru na svom tijelu i mislila da će umrijeti. Tada je začula kapi kiše na vjetrobranskom staklu. 

- Zaustavila sam auto, otvorila vrata i srušila se na pod. Kiša je ugasila plamen na meni, no unutrašnjost auta još je gorjela, priča Leonie. Nesvjesna da bi u svakom trenu auto mogao eksplodirati uzela je krpu iz prtljažnika, umočila ju u lokvu i počela gasiti vatru. Čudila se jer joj opekline na rukama nisu izgledale strašno, a ni auto pretjerano oštećen. Kako nikoga nije bilo u blizini da joj pomogne, sama je sjela za volan i krenula u bolnicu. Vidjela je gužvu i odustala misleći da joj ozljede nisu strašne i da joj samo treba malo sna. Tek poslije joj se koža zategla i počela isijavati toplinu. Prijateljica koja ju je posjetila te večeri šokirala se i odvezla ju u bolnicu. 

Liječnici su bili jednako šokirani jer je Leonie imala opekline trećeg stupnja, a do tada joj je bol postala nepodnošljiva. Lice joj je oteklo, a kapci se zatvorili. Zbog prevelikog oštećenja živaca, naime, Leonie je trebalo dugo vremena da osjeti bol, a zatim je pala u komu na tri dana jer su joj se dišni putevi zatvorili. Mjesec dana Leonie je bila u bolnici, a još uvijek ide na terapije. Najteže su joj stradale ruke te dvije godine mora nositi posebne rukavice. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • purger trnje 16.02.2011.

    ona je pljugu palila sa plinskom bocom a ne upaljacem

  • frčka 16.02.2011.

    ako puši, nek puši, njen izbor.... tko joj može zabraniti??? i fakat ne kužim kakve veze ima zakon o pušenju sa ovim člankom??? veći je problem što se prodaju upaljači koji nisu prošli nikakvu sigurnosnu provjeru... to se moglo desiti svakome kad npr, želi zapaliti svijeću i tome slično....

  • kilkenny 16.02.2011.

    hvala ti Bože što sam prestala pušiti!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare