To je to što me zanima!

Upao autom u rijeku, spasio se jer je viknuo: 'Siri, zovi hitnu!'

Pošto nije mogao pronaći svoj iPhone, viknuo je: 'Siri, nazovi hitnu pomoć!'. Siri (umjetna inteligencija mobitela) je odradila svoj zadatak i nazvala hitnu
Vidi originalni članak

Amerikanac Gael Salcedo (18) 10. prosinca krenuo je na put prema koledžu u Iowi, ali je zbog zaleđene ceste izgubio kontrolu nad svojim auto i završio u ledenoj rijeci Winnebago.

OPASNA IGRA Dramatično spašavanje: Curica glavom zapela između dva zida

- Nisam znao gdje ću završiti i nisam znao što da radim. Sjećam se da sam razmišljao da ću vjerojatno umrijeti - izjavio je Salcedo za CNN.

Mladić se sjeća samo posljednjih trenutaka prije pada, a došao je k sebi kada je počeo tonuti u rijeku koja je bila ispod temperature smrzavanja.

Pošto nije mogao pronaći svoj mobitel (iPhone), viknuo je: 'Siri, nazovi hitnu pomoć (911)!'. Siri (umjetna inteligencija mobitela) je odradila svoj zadatak i nazvala hitnu.

Vatrogasna služba grada Masona brzo je odgovorila na poziv i stigla na mjesto događaja, no nisu mogli otvoriti vrata vozila zbog jake struje.

ŽIV JE I ZDRAV Dramatično spašavanje: Izvukli iz bunara bika Medu od 600 kg

- Morao sam izaći. Ruke su mi se smrzavale. Više nisam mogao osjetiti noge - kazao Salcedo. 

- Stalno sam padao i molio spasioca da mi pomaže. Jedva sam uspio izaći iz rijeke - dodao je.

Salcedo je uz pomoć spasioca izašao iz ledene vode, a na obali ga je čekala hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. Pušten je nekoliko sati kasnije, bez ozbiljnijih ozljeda.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • TITO LEGENDA HEROJ 12.12.2019.

    dok ja svojoj bixby objasnim koga da nazove umro 5 puta...

  • wooly 12.12.2019.

    Siri go to syri and dont come back

  • pcsimke 12.12.2019.

    Mobitel nije mogao naći, pretpostavljam da je mobitel bio ugašen jer ga nije koristio, siri ga je svejedno poslušala , dali to znači da siri sluša i snima čak i kad nije mob upaljen ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare