To je to što me zanima!

Upravni sud odlučio da su radovi u Varšavskoj legalni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radnike na gradilištu i dalje čuvaju zaštitari i policajci. Policajci su raspoređeni i po okolnim ulicama. Prosvjednika u Varšavskoj više nema
Vidi originalni članak

Upravni sud odbio je tužbe protiv gradnje, odnosno rekonstrukcije dijela Varšavske ulice. U priopćenju suda stoji da su 'odbijene tužbe protiv osporenih rješenja kojima su odbijene žalbe tužitelja izjavljene protiv lokacijske dozvole Grada Zagreba', javlja HRT.
Dan nakon burnih uhićenja i prosvjeda Varšavska je pusta. U njoj su jedino radnici koji na gradilištu ulazne rampe u garažu neprestano rade. Čuvaju ih zaštitari i policajci. Osim u Varšavskoj, policajci su raspoređeni i po okolnim ulicama. Prosvjednika nema. Tomislav Lauc, stomatolog i stanar Varšavske ulice, pokušao je u petak ujutro proći pokraj policajaca i ograde kako bi došao do svoje ordinacije. Policajci su ga zaustavili i zatražili osobnu iskaznicu kako bi ga legitimirali. Nakon toga su ga kratko pretražili, vratili mu osobnu i pustili ga da prođe. Lauca su u četvrtak među prvima uhitili dok je išao prema svojoj ordinaciji. Kao i ostali uhićeni i on je dobio zabranu prilaska Varšavskoj u kojoj živi. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski iz Prava na grad najavili su prosvjed u petak u 18 sati, a okupit će se ispred HDZ-a i SDP-a jer ih smatraju odgovornima za sve. Ljude koje su u četvrtak priveli zbog prosvjeda pustili su iz policijskih postaja kasno navečer. Zajedno s odvjetnicama sastali su se na križanju Gundulićeve i Masarykove gdje su do 22 sata blokirali promet. Okupljenim novinarima pokazali su 'papir' kojim im se zabranjuje prilazak Varšavskoj na osam dana. Policija je u četvrtak ukupno privela 150 prosvjednika.

BANDIĆ JEO KUPINE I KRUŽIO OKO VARŠAVSKE
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je otvorio Dane kupina na Tomislavovu trgu i kupio malo da se zasladi. Bio je na Gornjem gradu u gradskoj Skupštini te u HNK na komemoraciji za pokojnog Božidara Oreškovića. Iako se kretao ulicama u neposrednoj blizini Varšavske, u nju ni u petak nije svratio. Opet je izbjegavao novinare te se nije javljao na telefon kada smo ga tražili komentar.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • konjina 16.07.2010.

    upravni sup

  • Sinn 16.07.2010.

    Da im je tako stalo do varšavske,bili bi i danas tamo,usprkos zabrani prilaska.

  • TITTO 16.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare