To je to što me zanima!

Uputa za umorne liječnike: Popijte do šest šalica kave

Australija: Sindikat liječnika upozorio je na duga dežurstva bez odmora što povećava broj smrtnih slučajeva, a ministarstvo im je reklo da piju kavu
Vidi originalni članak

Iscrpljenim australskim doktorima koji dežuraju po 72 sata bez prekida preporučeno je da piju šest šalica kave na dan kako bi ostali budni. Sindikat liječnika australske savezne države Queensland upozorio je vlasti prošli tjedan da liječnici u državnim bolnicama imaju trodnevna dežurstva bez odmora što povećava broj smrtnih slučajeva među pacijentima.
Ministarstvo zdravstva Queenslanda odgovorilo je naputkom koji sindikat zaista nije očekivao - "Pijte više kave". Preporuča se 400 miligrama kave dnevno, ili šest šalica, kako bi liječnici ostali budni i povećali svoju učinkovitost.
- Ovo je neozbiljno. Mi im ukazujemo na potrebu povećanja broja liječnika i veće sigurnosti u bolnicama, a oni odgovaraju naputcima o kofeinu - rekao je potpredsjednik sindikata Andrew Pesce. Australski javni zdravstveni sustav u ozbiljnoj je krizi. Premijer Kevin Rudd dobio je prije dvije godine izbore na obećanju da će ga reformirati, ali dosad nije učinio ništa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • teodora 08.09.2009.

    Ne znam kako se naš biser nije toga dosijetio ?!? Pa naši liječnici ionako imaju kave pune ordinacije od jadnih pacijenata,to bar državu nebi ništa koštalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare