To je to što me zanima!

Urnebesni video iz Zagorja: Što je ljepše od ovoga? Koka sjedne u krilo i evo ti jaje na oko...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Penju mi se po glavi, spavaju na meni, priča nam čitateljica iz Zagorja koja ima dva pijetla i dvije koke koje je pripitomila kao kućne ljubimce. Cekinka, jedna od dvije koke, voli snijeti jaje isključivo u njenom naručju...
Vidi originalni članak

Koka mi stalno kukuriče pred vratima dok se ja ne spustim, a onda mi sjedne u krilo. Počela nam je to pričati čitateljica iz Zagorja koja na svom dvorištu ima dva pijetla i dvije koke kao kućne ljubimce.

POGLEDAJTE VIDEO: Koka joj snijela jaje u krilu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sjedi mi u krilu, namješta se, onda je ja mazim i tepam joj, a zna mi ostati u krilu i po dva sata - opisuje nam čitateljica rutinu nošenja jaja njene Cekinke, koja voli snijeti jaja samo kad je gazdarica čuva.

- Nije uobičajeno da kokoši žele nositi jaja u prisutnosti drugih, obično traže samoću - objašnjava nam.

- Kad vidim da imam slobodnog vremena, dođem i ja kod nje kad čujem da kukuriče. Na taj način ona nagovještava da će uskoro snijeti jaje. No ta procedura potraje i po nekoliko sati - kaže čitateljica, koja je ova četiri pernata ljubimca dobila od oca prije pola godine.

- Penju mi se po glavi, spavaju na meni. Jako su privržene - priča nam ova vlasnica koja je ujedno i vegetarijanka, jer i inače voli životinje pa ih rado udomljava.

Dodaje da će Cekinka i ekipa ostati kućni ljubimci, a ostali ukućani također pozitivno reagiraju na ovu neobičnu vezu. Iako koke slobodno šeću dvorištem, vlasnica navodi i kako imaju problema s jastrebima, pa ih moraju 'strašiti' CD-ovima kako bi ih otjerali.

DIVLJE ZVIJERI POTAMANILE KOKOŠI Strah u Peterancu: "Čagljevi stižu noću i kolju moje koke"

Milostiva, kako je nazvala drugu koku, također bi uskoro trebala početi nesti jaja.

- Osjećam se na neki način privilegirano, to mi je poklon. Dosad je Cekinka snijela pet jaja, od koja tri sa mnom. Dva sam ipak pronašla u kokošinjcu - govori nam, dodajući da su njene ljubimice tek ušle u pubertet, zbog čega Cekinka nese samo tjedan dana.

Hoće li joj se i Milostiva pridružiti, ostaje za vidjeti.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • MelitaZmaj 27.10.2021.

    Pozdrav vlasnici koka! Koke su prekrasne baš kao što si i pričala.

  • napiši 27.10.2021.

    I moja koka meni sjedi u krilu kokodače kukuriče i kvoca do besvijesti a nema jajeta ali niti novčanika nakon što ode...

  • 27.10.2021.

    Kakve su to sad perverzije.😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare