To je to što me zanima!

Đuro Đaković otpustit će 320 radnika, otkazi i menadžerima

U Holdingu tvrde kako im je cilj, u sklopu cjelovitog restrukturiranja tvrtke, s 1126 zaposlenih doći na 806. Otkaze će dijeliti i radnicima u proizvodnji i menadžerima
Vidi originalni članak

Nakon sjednice Nadzornog odbora i tiskovne konferencije u četvrtak navečer sve je jasno - Đuro Đaković Holding će u okviru proizvodno-programskog preustroja, financijskog restrukturiranja i tzv.optimizacije organizacijske strukture do kraja ove godine otpustiti 320 radnika, a nakon toga uslijedit će spajanje, uz Holding umjesto sadašnjih sedam tvrtki bit će ih samo tri, Specijalna vozila, Industrijska rješenja te Energetika i infrastruktura. Elektromontažerska djelatnost sa svojih 117 radnika izdvojit će se u posebno društvo i ponuditi radnicima kroz radničko dioničarstvo ili nekom strateškom partneru. 

- U sklopu cjelovitog  restrukturiranja tvrtke primorani smo otpustiti 320 od postojećih 1126  zaposlenih kako bi se broj smanjio na optimalnu brojku od 806 zaposlenih, s time da će se taj broj dodatno smanjiti izdvajanjem 117 zaposlenih  iz elektromontažerskog društva. Višak radnika bit će zbrinut u skladu s kolektivnim ugovorima. U idućih mjesec dana radit će se individualna procjena svakog radnika. Došli smo do zida, ovo je nešto što se u Đ. Đakoviću moralo dogoditi. Volio bih da se to dogodilo ranije jer bi u tom slučaju učinci promjena bili već puno vidljiviji - izjavio je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

U proteklih 17 godina vlasnici tvrtke izgubili su gotovo milijardu kuna temeljnog kapitala koliko je iznosio 1997., a danas je smanjen na svega 64 milijuna kuna. 

- Bolni rezovi bili su neminovni, po završetku procesa restrukturiranja očekujem rast potrebe za radnom snagom i nova zapošljavanja. Nadzorni odbor Đ.Đakovića prihvatio je strategiju poslovanja Grupe do 2020. i sveobuhvatni plan restrukturiranja koji je predložila Uprava, plan obuhvaća proizvodni i programski preustroj,  financijsko restrukturiranje te optimalizaciju organizacijske strukture. ĐĐ ne može opstati na hrvatskom tržištu, moramo se orijentirati na izvoz. U idućih pet godina naš cilj je da ova kompanija ponovno postane stabilna, profitabilna i financijski održiva - istaknuo je Mazal.

Sindikati se za sada javno ne izjašnjavaju u vezi najavljenog otpuštanja 320 "đurinih" radnika. Hoće li poduzeti neke radikalne akcije ili će mirno prihvatiti odluku Đakovićeva NO-a, znat će se već za koji dan.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • nemam_ime45 29.09.2014.

    ja radim u jednoj od gore navedenih firmi...zapravo ta firma ne postoji više (strojna obrada) sada industrijska riješenja...znači naša firma je jedina u holdingu koja posluje u plusu i oni nas spajaju sa proizvodnjom opreme koja je 2014 godine ušla u minus od 16 mil.kuna....znači sad moramo i mi propast. Danas je taj kreten Mazal bio u strojnoj obradi držo govor...jedan ga je čovjek tolko isprdao da se ovaj skupio i otšao, a i laže tolkoda nijednom od nas radnika nije moga pogledati u oči...Ja se pitam čemu taj HOLDING uopće služi jer svaka firma ima svog direktora koji sam nalazi poslove...Znači holding je tu sam da pokrade pare..ĐĐ je nekada zapošljavo 15000 kn...čak su i specijalna vozila u dugu..ni te ih Patrie nemogu izvući iz dugova...sve je ova naša vlada uništila..SVE i onda se čude zašto ljudi odlaze...Prodajte cijelu državu švabama il rusima i živjet ćemo ko carevi...a i naša zemlja ima uvijete da svi možemo živjeti normalno...

  • jozabroz 28.09.2014.

    toliko o mrsicevom zakonu o radu i smanjenju nezaposlenosti..)))))) i sad za koji dan ce tvrdit da je br nezaposlenih u padu i to bas zbog njegove "politike i sposobnosti"))))))

  • 27.09.2014.

    Jel ima nekaj u ovoj nesretnoj zemlji kaj niste razj.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare