To je to što me zanima!

Uselili ljude u 30: U Gunju stiže još 50 stambenih kontejnera

Načelnik Gunje Hrvoje Lucić kaže da im je bilo potrebno 200 kontejnera: 'Obećali su mi uskoro još 50. Zasad smo smjestili 158 osoba'. Počela je i isplata po 4000 kuna
Vidi originalni članak

Prve obitelji smjestile su se u petak u stambene kontejnere u Gunji. Nekadašnje igralište sad je naselje s 30 montažnih objekata.

Načelnik Gunje Hrvoje Lucić kaže da im je bilo potrebno 200 kontejnera.

 - Obećali su mi uskoro još 50. Zasad smo smjestili 158 osoba - kaže Lucić. 

Smještaj je potreban kako stanovnici ne bi svaki dan morali putovati da bi obnavljali svoje kuće koje nisu useljive. 

Napokon je u petak počela i isplata po 4000 kuna za mještane Račinovaca i dijela Gunje. Ukupno bi pomoć trebalo dobiti oko 5000 ljudi. Svi mogu očekivati barem još 4000 kuna u drugom krugu podjele.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dado991 12.07.2014.

    Ne dam se isprovocirati, samo mi glupo kada ljudi pričaju gluposti iz udobnosti SVOGA doma, a nisu osjetili niti dio ove muke kroz koju prolaze mještani poplavljenih područja. Iskreno, nisam ni čuo koliko su koštali. Zapravo, ni sam nisam siguran što je pametnije. Ljudima je ovo odlično, u Gunji su, imaju krov nad glavom ito im je najbitnije. E sada, pitanje je koliko je tu stvarno uloženih novaca, a koliko je netko sebi stavio u džep. Meni taj kontejner nije dodjeljen, nije mi niti potreban, tako da smtram da ja tu ne mogu pametno prosuditi, što bi bilo bolje. Ostaje nam vjerovati našoj Vladi. Ako oni smatraju da je tako bolje, mi nemamo što proturiječiti.

  • mico66 12.07.2014.

    da je lako nije ali sta je tuje kakav takav krov nad glavom a zivot mora ici dalje

  • Silvio Dinora 12.07.2014.

    Tribalo je po meni vratiti na čelo CARITASA g-đu Jelenu Brajšu,a za njenog zamjenika Josipa Bozanića,kada bi se to dogodilo Caritasova i crkvena blagajna bi bile pune novaca,a moji Slavonci u Gunji,Račinovcima,Rajevom Selu ostali bi gladni,žedni,goli,bosi,amen!

Komentiraj...
Vidi sve komentare