To je to što me zanima!

USKOK ispitao Luku Modrića u sklopu istrage protiv Mamića

Hrvatski reprezentativac jedan je od glavnih svjedoka u istrazi protiv braće Mamić. USKOK smatra da je Zdravko na Modrićevom transferu zaradio 52 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Luka Modrić u nedjelju je bio na ispitivanju u sjedištu USKOK-a u zagrebačkoj Gajevoj ulici, javlja Večernji pozivajući se na neslužbene informacije. Nije poznato koliko dugo se Modrić zadržao niti o čemu je govorio. Hrvatski reprezentativac jedan je od glavnih svjedoka u istrazi protiv braće Mamić. 

Podsjetimo, USKOK sumnjiči Zorana i Zdravka Mamića da su oštetili GNK Dinamo za 117 milijuna kuna i da su sebi pribavili protupravno stečenu imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna.

Modrić se usred afere našao zbog transfera u Tottenham, na kojem je Mamić, smatra USKOK, zaradio 52 milijuna kuna. Naime, USKOK sumnjiči Zdravka Mamića da je od 2009. do 2011. nalagao isplate od ukupno 81 milijun kuna na Modrićev račun.   

Pokriće za takve isplate bio je aneks ugovora o profesionalnom igranju iz kojeg proizlazi da Modrić ima pravo na 50 posto od budućeg transfera. Taj je aneks ugovora potpisao Mamić iako je, sumnja USKOK, znao da je Modrić već potpisao zapisnik o raskidu ugovora u kojem je naveo da nema nikakvih potraživanja prema Dinamu. Za Mamića je posebno problematično što USKOK sumnja da je Modrić po Mamićevim uputama podigao 52 milijuna kuna te ih predavao ili Mamiću ili članovima njegove obitelji.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • iMac 03.09.2015.

    ... pa zar našem Luki nije izgledalo sumnjivo da mora dizati tolike milijune sa svog računa i davati Mamiću, koliko ja znam svaka transakcija bi trebala službeno ići preko klupskog računa, igračevog računa ili ako postoji provizija preko menađerskog računa, dakle Mamić tu uopće ne bi trebao imati nikakvu ulugu...

  • TomicaŠaško 03.09.2015.

    čemu ovaj cirkus kojeg plaća hrvatski narod,kad se zna ishod cijele priće. šte ta novca koji se troši na istragu kad će nakraju biti svi oslobođeni i još će dobiti oštetu,a razlog će biti propusti u istrazi.svi scenariji u hrvatskim afernim sapunicama su isti.i takav naćin mediske zabave uopće nije interesantan narodu.

  • Danzi17 03.09.2015.

    Nevjerojatno koliko se podržava ljude koji nam daju igre a od kruha niti mrvice. Aneks ne može potpisati samo jedna strana. Kad recimo poslodac podiže plaću radniku oboje moraju potpisati jer ako dođe inspekcija rada nabije kaznu poslaodavcu i odgovornoj osobi bez pardona. Znači aneks je nevažeći. Porez nije plaćen. Znam iz iskustva osobu koja je podigla pozajmicu iz jedne državne institucije te se na sudu branila da nije znala da se pozajmica mora vratiti, sad će dobiti i otpremninu iako ima prekid radnog odnosa od 1 dan. Tako će se sada braniti Modrić/Mamić nismo znali da treba platiti porez niti da treba potpisati anex te će ih sud osloboditi. Smješna korumpirana Država.

Komentiraj...
Vidi sve komentare