To je to što me zanima!

Uskok pisao uredu Europskog tužitelja, traže informacije oko afere na Geodetskom faksu

Uskok se oglasio priopćenjem u kojem navode da traže dostavu pravomoćnog rješenja o provođenju istrage te sudske odluke vezane za pitanje nadležnosti, kao i obavijesti o tome što je predmet daljnje istrage EPPO-a
Vidi originalni članak

Nakon što je i jučer premijer Plenković govoio o nadležnosti Ureda europskog javnog tužitelja, USKOK se u utorak popodne oglasio priopćenjem o dopisu koji su poslali EPPO-u oko afere na Geodetskom.

AFERA GEODETSKI Nina Obuljen Koržinek odbacila kritike Laure Kövesi: Nikakve dimne zavjese mi ne dižemo

Priopćenje prenosimo u nastavku

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) uputio je dopis Uredu europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj, sa traženjem za dostavom pravomoćnog rješenja o provođenju istrage te sudske odluke vezane za pitanje nadležnosti, kao i obavijesti o tome što je predmet daljnje istrage EPPO-a u smislu Uredbe vijeća (EU) 2017/1939.

Odredbama Uredbe Vijeća (EU) 2017/1939 od 12. listopada 2017. o provedbi pojačane suradnje u vezi s osnivanjem Ureda europskog javnog tužitelja („EPPO”) i Zakona o provedbi navedene Uredbe propisana je nadležnost EPPO-a i nacionalnih tijela kaznenog progona. U skladu s navedenim propisima USKOK i nadležna državna odvjetništva razmjenjuju informacije s EPPO-om u Hrvatskoj u svakom predmetu u kojem se ukaže potreba njihove preliminarne evaluacije.

ODGOVORILA PREMIJERU Šefica EU tužitelja: Ovo što radi Plenković sam već vidjela kod političara. Stvara dimnu zavjesu

Upravo u cilju ostvarenja preliminarne evaluacije dostupnih i javno objavljenih informacija vezano za određeni predmet, a u skladu s načelom lojalne suradnje EPPO-a i nacionalnih tijela sukladno člancima 25. i 26. Uredbe vijeća (EU) 2017/1939, upućen je navedeni dopis.

Javno objavljene informacije odnose se na predmet Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj vezane za priopćenje od 8. studenoga 2023. kada je objavljeno da je EPPO „pokrenuo istragu protiv 29 hrvatskih državljana, koji su danas uhićeni na zahtjev EPPO-a, te jednog trgovačkog društva, zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i zlouporabu u postupku javne nabave na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska)“.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • ursuss 12.03.2024.

    trodioba vlasti...ha..ha..ha...neovisno sudstvo..hi hi hi...

  • nec.1996 12.03.2024.

    sve cisto ko suza za plenka,oni nisu dobili novac nego je to dao hdz,sami sebe kradu.

  • hercegovac katolik lopina 12.03.2024.

    Moji rvati i moji hdz ne kradu Malo samo kraduckaju nije to isto Pitajte Hebranga

Komentiraj...
Vidi sve komentare