To je to što me zanima!

Uskok pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac i njenog supruga

Gradonačelnicu Knina sumnjiče da je tražila da joj se omogući protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom većim od onog koji bi joj pripao
Vidi originalni članak

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta konačno je donio rješenje o provođenju istrage radi neosnovanog stjecanja stambenog prostora obitelji gradonačelnice Grada Knina Josipe Rimac (34).

PNUSKOK je još 4. ožujka ove godine ušao u Ured gradonačelnice. Zanimali su se za poslovanje grada sa zemljištem i poslovnim prostorima te su pokupili sve kupoprodajne ugovore, ugovore o najmu i svu ostalu dokumentaciju. Najčešće spominjane afere Pročistač, Billa i DIV pale su u vodu pa se Uskok uhvatio obiteljske kuće gradonačelnice, čiji ju je suprug Danijel kao hrvatski branitelj dobio na dar od države.

- USKOK je, na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1969., 1980., 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Osnovano se sumnja da je, na traženje drugookrivljene gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, trećeokrivljenika, a kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, prvookrivljenica kao ravnateljica Uprave  za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine, u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora - stoji u priopćenju DORH-a.

Ravnateljica Uprave je podređenoj službenici naložila da sačini ugovor o darivanju kojim je obitelji Josipe Rimac, osim stambenog prostora površine 126,28 metara četvornih na koje je imala pravo, omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi, površine 128,68 kvadratnih metara, čime im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna.

Josipa Rimac je uvjerena kako će i ova prijava, kao i sve dosadašnje biti odbačene, ali je za svaki slučaj je angažirala splitskog odvjetnika Željka Gulišiju koji je već krenuo s osporavanjem.

Idi na 24sata

Komentari 158

  • AnteG 22.06.2014.

    sram ju bilo! SRAMI se! Upravo zbog takvih Sanader i Sanaderki HDZ je na ovako lošem glasu!

  • john80 21.06.2014.

    Onaj tko je "čist" ne angažira odvjetnika za "svaki slučaj", kako stoji u članku... Dakle, ljudi moji, gdje živimo.. Ova gospođa ima očito prste i u džemu i u svim mogućim vrstama pekmeza...

  • Gordana Firšt 21.06.2014.

    Htjeli su joj nešto podvaliti pa im nije uspjelo, Sad pokušavaju sa stanovima. Pa čekajte osudu, a ne odmah bum!

Komentiraj...
Vidi sve komentare