To je to što me zanima!

I USKOK se oglasio o uhićenju načelnika Murtera Turčinova: Evo za što ga sve terete

Policija i USKOK započeli su istragu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Istragom su obuhvatili dvoje ljudi, načelnika Turčinova i jednog poduzetnika
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu ujutro na Murteru uhitila načelnika Tonija Turčinova i još jednog poduzetnika u novoj velikoj akciji. Kako smo neslužbeno doznali, uhićen je i poduzetnik Tomislav Pešić. 

O njihovom uhićenju oglasili su se iz USKOK-a, a njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1985., 1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je I. okr., od početka 2018. do sredine 2022. godine, u Murteru te drugim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao načelnik Općine Murter–Kornati (dalje: Općina), koristeći ovlaštenje da kao općinski načelnik koristi poslovne bankovne kreditne kartice, uređaj za elektronsku naplatu cestarina i karticu za kupnju goriva, kao i pravo na korištenje sredstava reprezentacije u poslovne svrhe, te koristeći ovlaštenje raspolaganja po računu Općine, navedeno koristio u privatne svrhe odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova ostvarenih u Hrvatskoj i inozemstvu.

PALI NAČELNIK I PODUZETNIK Pogledajte kako privode Tonija Turčinova: O velikoj akciji na Murteru oglasili se i iz policije

Također je I. okr. i drugim osobama na isti način omogućio podmirenje istovrsnih privatnih troškova. Tako je plaćao troškove u raznim ugostiteljskim objektima kao i trgovinama prehrambenom i mješovitom robom te je podređenim službenicima nalagao plaćanje računa za troškove koji su nastali isključivo u svrhu privatnih potreba i odnosa. Na opisani način je sebi i drugima ukupno pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52.213,84 eura, za koji iznos je oštetio Općinu.

Osim toga je I. okr. u istom svojstvu, u razdoblju od svibnja 2020. do siječnja 2021. godine u Murteru, na traženje i u dogovoru s II. okr. vlasnikom obrta, u nakani da njegovom obrtu na štetu Općine pri izvođenju građevinskih radova na uređenju športskog centra pribave nepripadnu materijalnu dobit, po provedenom postupku ograničenog prikupljanja ponuda za izvođenje navedenih radova u kojem je neistinito prikazano da je poziv za dostavu ponuda dostavljen većem broju ponuditelja, kao naručitelj radova sklopio ugovor s II. okr. kao izvođačem radova.

Troškovnikom radova koji je sastavni dio navedenog ugovora bili su obuhvaćeni i betonski radovi. Međutim, I. okr. je u svrhu tih radova na teret Općine od drugog trgovačkog društva nabavio beton koji je Općina i platila iako je navedeno već bilo plaćeno izvođaču radova prema spomenutom ugovoru i pripadajućem troškovniku, čime je Općina oštećena za najmanje 7.963,37 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika

AKCIJA USKOKA NA MURTERU Tko je uhićeni načelnik? Peglao karticu općine u bordelu, dobio je nagradu za naj je*ača godine

Načelnikov odvjetnik Fran Olujić za 24sata je potvrdio da je uhićen Turčinov.

- Upravo mu traje pretres kuće pa će ga odvesti u prostorije Uskoka u Splitu - rekao nam je ranije Fran Olujić.

Olujić nije znao reći zbog cega je Turčinov uhićen ni je li uhićenje povezano s aferom u austrijskom bordelu. Kaže da se nada da će imati više informacija kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 15.02.2023.

    Presude se ne smiju spominjati jer odmah brišu….super.

  • kaznionica 5+ 15.02.2023.

    Ajmo reci da je ovaj j.... u ime naroda.

  • HDZ n1 15.02.2023.

    Svi uhićeni a nitko u zatvoru nije.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare