To je to što me zanima!

Bandić je slobodan: Ipak može raditi posao gradonačelnika?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sudac istrage Županijskog suda odbio je zahtjev USKOK-a da se Milanu Bandiću odredi istražni pritvor i naplati jamstvo od 15 milijuna kuna u državni proračun
Vidi originalni članak

Milan Bandić može obavljati gradonačelničku dužnost, neslužbeno doznaje HRT . Odluka je donesena nakon što je s udac istrage Županijskog suda u Zagrebu odbio zahtjev USKOK-a da se zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću ponovno odredi istražni pritvor te naplati jamstvo od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna.

Podsjetimo, USKOK je jutros podnio zahtjev za pritvorom imajući u vidu da je okrivljeni postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, objavljeno je na stranicama DORH.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bandić je oko 15.15 sati izašao sa suda. Nije želio davati izjave za medije.

Turudić: Vijeće će odlučiti može li ga se ili ne vratiti na posao

- Danas će biti održana sjednica izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu. Odluka će biti objavljena tijekom dana, a odlučivat će se o mjeri opreza kao dodatnom uvjetu jamstva, zabrane profesionalne aktivnosti. Zapravo će se odlučivati može li ga se ili ne vratiti na posao - rekao je novinarima predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić .

Podsjetimo, Bandić je u četvrtak oko 19.05 sati izašao iz istražnog zatvora u Remetincu. To je izravna posljedica odluke Ustavnog suda koji je uvažio  tužbu Bandićevih odvjetnika i odlučio kako zagrebačkog gradonačelnika odmah treba pustiti na slobodu s tim da će se 15 milijuna kuna jamčevine uplaćene u državni proračun vratiti na depozitni račun Županijskog suda u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • uvijek žedan 11.04.2015.

    A ti si ga Višnjica vodi doma

  • uvijek žedan 11.04.2015.

    Lopovska država lopovskog sudstva plus kriminalci fiškali. Divota od države.

  • visnja markovic 11.04.2015.

    Hallo, taj Bandic vam svima visi na nosu,pustite covjeka na miru da radi svoj posao,sve objede oko njega ce se dokazati ako su jaci na potezu,a Milan je covjek koji je puno napravio za sve nas i pokazao da SE MOZE SAMO AKO SE HOCE; GDJE ON PIJE JUTARNJU KAVICU DA SE SRETNEM SA NJIM I DA MU PRUZIM RUKU;I DA GA SRDACNO POZDRAVIM; HVALA NA INFORMACIJI;molim da se budale ne javljaju,jer nisu interesantne,od ponedjeljka sam u Hrvatskoj u Zagrebu, pozdrav

Komentiraj...
Vidi sve komentare