To je to što me zanima!

Uskoro kraj istrage o 20 mil. kn preplaćenim nadstrešnicama?

U centru istrage navodno je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a istražitelji, piše Večernji list, znaju na čijem je računu prije dvije i pol godine završio novac
Vidi originalni članak

Istraga postavljanja 600 nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim stajalištima u Zagrebu koje su plaćene 58 milijuna kuna, bliži se kraju, piše Večernji list. Navodno je u centru istrage gradonačelnik Milan Bandić koji je, kako se sumnja, organizirao skupinu suradnika iz gradske uprave da obave posao preplaćen za navodno čak 20 milijuna kuna.

Kako piše Večernji, natječaj za nadstrešnice raspisan prije dvije i pol godine uvjetovao je da izvođač mora godišnje imati 44 milijuna kuna prodane urbane opreme. Te uvjete ispunjavao je samo TŽV Gredelj u čijem je Nadzornom odboru Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju. Gredelj je posao dao u podizvođenje tvrtki Vental Željka Šelendića. Večernji piše i da je 6,3 milijuna kuna od 8,1 koliko su dali za 600 temelja, opravdano kao nepredviđeni troškovi na 285 temelja. Za postavljanje prometnih znakova dano je 4,2 milijuna kuna. Navodno istražitelji znaju na čijem računu je završio novac.

>>>Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 101razlog 24.03.2011.

    koliko je samo ubo mita ko i sanader od hipo banke na lokaciji bužanovoj gdje stan ima c etažu je zaslužio što je 300 radnika poslo u stečaj kao i po scenariju kamenskog!

  • 101razlog 24.03.2011.

    aaaa lijepe milijunske šekrete dao izgradit kumu našim novcem!!!e rade li ? može se posrat tam?

  • JureDejanović 24.03.2011.

    Tu se nema što dodati sve je vidljivo iz toga koliko je Grad Zagreb zadužen,a vidljivo je kako nam izgledaju sve gradske ,međugradske i Županijske ceste ,živi kriminal. I još povrh toga na svakom koraku ležeći policajci ,pa kako možemo na takvim cestama imati ispravne aute pa neka pogledaju u Austriji i Njemačkoj kako to izgleda kod nas što god se radi sve je bez nadzora ,i ako nadzor neće raditi kako mu kaže investitor odma dobije otkaz a sve se radi van projekta a to kažem iz osobnog iskustva jer je sve veza mito i korupcija

Komentiraj...
Vidi sve komentare