To je to što me zanima!

Uspoređuje se kvaliteta istih proizvoda u Njemačkoj i RH

Nakon što su se građani izjasnili koje proizvode žele testirati, kupili smo uzorke i ugovorili analize s najboljim hrvatskim laboratorijima - rekla je Biljana Borzan
Vidi originalni članak

Kupujemo li na domaćem tržištu proizvode lošije kvalitete, nerijetko po višoj cijeni, znat će se do ljeta. U petak je u Münchenu završila kupnja uzoraka za istraživanje o kvaliteti proizvoda na njemačkom i hrvatskom tržištu.

- Nakon što su se građani izjasnili koje proizvode žele testirati, kupili smo uzorke i ugovorili analize s najboljim hrvatskim laboratorijima - rekla je Biljana Borzan, europarlamentarka. Ukupno će se analizirati 28 proizvoda. Riječ je o prehrambenim artiklima, ali i deterdžentima i omekšivačima rublja.     

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Behemot 04.04.2017.

    Proizvođačima koji plasiraju robu niže kvalitete treba zabraniti prodaju dok ne plate državi iznos koliko su obeštetili hrvatske potrošače.

  • blondie8 03.04.2017.

    to se već odavno zna, da na Balkan ide lošija roba i to dosta skupa, na primjer, prašak za rublje koji dolazi iz DE je kod nas lošiji nego ti isti u DE, znam po tome, jer mi sestra donese njihovog i vidim razliku. Ima tu puno svega što je lošije, samo u Sloveniji je sve drugačije, jer njih imaju kao njihove, kao da nikada nisu bili u sastavu Juge, dok mi svi ostali smo građani drugog reda...

  • POTPEC 03.04.2017.

    Nedavno sam razgovara sa njemce koji zimuje u Dalmaciji i znate šta mi je reka. CIJENA veća nego kod njih, a o KVALITETI neču ni govoriti. Svagdi kupujem u Hrvatskoj ali kod njih NIKAD VIŠE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare