To je to što me zanima!

Ukinuli su presude Sanaderu: 'Nisu poštivana njegova prava'

Ustavni sud nije se bavio pitanjem krivnje Ive Sanadera za primanje mita i ratno profiterstvo već poštivanjem njegovih zakonskih, ustavnih i konvencijskih prava
Vidi originalni članak

Ustavni sud objavio je kako ukida presude Ivi Sanaderu u slučajevima Ina-MOL i Hypo. Sud je odluku donio u petak, a objavio je u ponedjeljak.

Ustavni sud nije se bavio pitanjem Sanaderove krivnje za primanje mita i ratno profiterstvo, već pitanjem poštivanja njegovih zakonskih, ustavnih i konvencijskih prava. 

U kratkom sažetku Sud ističe kako se ograđuje te da se njegova odluka ne smije uzimati kao dokaz da je Ivo Sanader žrtva političkog progona ili sudskog konformizma kako se to tvrdi u njegovoj ustavnoj tužbi. U ponovljenom postupku kazneni su sudovi dužni poštivati stajališta Ustavnog suda.

Idi na 24sata

Komentari 492

  • user_410833 29.07.2015.

    Gdje su moja prava i prava stotina tisuća hrvatskih građana? Kriv je jer nam je uništio sadašnjost i budućnost, pokral je vlastiti narod. Ovih igrokaza uhapsi, pusti, uplati, mi je već pun kufer, dosta je ili ga sudite ili ga pustite. Nije čudo Šeks je pisal zakone po kojem te tuži i po kojem te sudi, OO

  • brocker 29.07.2015.

    to može proći samo u "rvackoj,,,nikakava smo država,njesra ,lopove štite gdje stignu veča lopina,veča prava..

  • Koino 28.07.2015.

    A gdje su moja prava da živim dostojanstveno u svojoj državi kao osoba a ne da služim kao legalno bijelo roblje da bi ministrima i premijeru služio kao izvor džeparca zvan državni proračun?

Komentiraj...
Vidi sve komentare