To je to što me zanima!

Ušteda grijanja: Zagreb daje 2500 kn subvencija po stanu

Veliki problem Zagreba, ali i mnogih drugih gradova koji se griju preko toplane je da plaćaju troškove ne po potrošnji nego paušalno. EU je propisao da to mora prestati
Vidi originalni članak

Stanovnici Zagreba koji se griju preko toplane napokon imaju priliku uštedjeti na računima. Skupština je podržala ideju gradonačelnika Milana Bandića i osigurala subvencije za ugradnju tzv. razdjelnika. Po stanu će se moći dobiti 2500 kuna za ugradnju razdjelnika koji bi osigurali kontrolu potrošnje.

Veliki problem Zagreba, ali i mnogih drugih gradova koji se griju preko toplane je da plaćaju troškove ne po potrošnji nego paušalno. EU je propisao da to mora prestati. Krajnji rok da sve stambene zgrade imaju razdjelnike je kraj 2016. godine. Predstavnici suvlasnika moraju pripremiti projekt i javiti se na natječaj.

- Osigurajte dovoljno novca, ovo je važna stvar. Građane i predstavnike stanara se mora informirati - rekao je potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić (SDP).

Subvencioniranje je podržano jednoglasno.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • liliana 08.07.2014.

    Stalno poklanjate cash,otkuda.

  • raša 04.07.2014.

    štedio ti ne štedio oni če svoje naplatiti svi do sada koje znadem imaju veče račune sada nego prije kada nisu to imali....no izgleda da tu prisili ne možemo izbječi je rto moramo silom ako nečemo milom...najprije su rekli tko hoće sada odjednom moraš i to svi....

  • plavi cvijet 04.07.2014.

    Ljudi dragi, dobro se raspitajte kako će kod vas to raditi. Ako je to kao u Zaprešiću onda ćete plaćati dvjema firmama umjesto jedne i biti će duplo skuplje. Ovdje se plaća i HEP-u i Brunati, ali je jedan račun. Kad se žalite HEP-u, pošalju vas Brunati i obratno. Jedan impuls je u veljači bio oko 1 kune da bi u svibnju bio skoro 6 kuna. Smanjivali vi radijatore na manju temperaturu, zagasili ih ili bili oni otvoreni maksimalno - račun je jednako velik. Plaćamo isporučenu energiju zgradi, a ne ono što je potrošeno u stanu. Velike račune dobiju i oni kojih nema u stanu, a ostave samo jedan radijator tek toliko da grije. Po meni je ovo jedna od najvećih pljački građana. Ne vjerujem da je to tako npr. u Njemačkoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare