To je to što me zanima!

Uštedjeli na gorivu?! Traktor u Gajnicama 'glumio' lokomotivu

Radnici su išli uz prugu i nadgledali vuču. Inače, dizel-električni motorni vlak za regionalni prijevoz serije razvija maksimalnu brzinu od 120 km/h, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta...
Vidi originalni članak

Pogledao sam kroz prozor i vidio da vlak vozi jako sporo. No onda sam vidio zašto sporo ide. Vukao ga je traktor.

Rekao nam je to čitatelj koji je u ponedjeljak ujutro u zagrebačkim Gajnicama snimio traktor kako vuče niskopodni putnički vlak Hrvatskih željeznica. Radnici su išli uz prugu i nadgledali vuču. Inače, dizel-električni motorni vlak za regionalni prijevoz serije razvija maksimalnu brzinu od 120 km/h, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta.

U HŽ-u su nam rekli da su vlak odvukli na održavanje u Končar Električna vozila d.d. (KEV) po industrijskom kolosijeku na relaciji Podsused – KEV. Tijekom manevriranja u vlaku nije bilo putnika. Po ugovoru od 17. veljače, manevriranje vlaka na toj relaciji KEV može obavljati svojim osobljem i vozilom. Traktor u vlasništvu KEV-a prilagođen je za rad po neelektrificiranom industrijskom kolosijeku. Time su uštedjeli na gorivu za vlak, rekli su u HŽ-u. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Vinko Bozic 27.03.2017.

    Gdje je Hrvatska od tehnologije....čuj ovo i gledam....Traktor ga vuče...HŽ uštedio na gorivo...A šta Traktor ide možda na vodu?A gdje su dizel lokomotive za vuču....majko mila u ovoj našoj državi samo se Cirkusa nagledat možeš.Toga nema ni u Tunguziji kao kod nas.

  • Krešo_1_1 21.03.2017.

    Sad mi nije jasno jel vlak novi ili rabljeni pa ide na servis i kakav je to električni dizel koji ne može do Končara bez žica vozit. Vlak ne vozi za rodnu Bosnu pa nije za region ;-)

  • grandtheft 21.03.2017.

    **ebe mi se zato! Glasam za HDZ ili SDP i to je to..

Komentiraj...
Vidi sve komentare