To je to što me zanima!

Uštedjeti se može dnevno snažnom samodisciplinom

Domaća hrana je zdravija, ali i jeftinija. Javnim prijevozom uštedjet ćete na gorivu i parkingu. Odreknite se pića na poslu i uštedite 300 kuna
Vidi originalni članak
PAZITE KAKO VOZITE I ŠTEDITE GORIVO
U vožnji se može štedjeti. Ako vozite 60 km/h budite u 5. brzini. Pripazite koliko koristite klimu, koliki je tlak u gumama i izbacite nepotrebni teret.

DOMAĆA KUHINJA JE JEFTINIJA OD PIZZE
Nutricionisti će svakako reći da je hrana koju kuhate kod kuće najčešće zdravija od one koju naručujete u restoranima. Zdravija je i za novčanik, jer trošite manje.

ŠTEDNE ŽARULJE SU DOBRA INVESTICIJA
Štedne žarulje troše do pet puta manje struje od običnih žarulja. Na struji možete uštedjeti i ako u kućanstvu gasite svjetlo u sobama u kojima ne boravite.

ODREKNITE SE KAVA I PIĆA NA POSLU
Svakoga dana na stranu možete spremiti najmanje 15 kuna. Odricanjem od napitaka na poslu u mjesec dana možete uštedjeti najmanje 300 kuna.

NE KUPUJTE ODJEĆU I OBUĆU U SEZONI
Sezonsku odjeću trgovine obično nude na rasprodaji, po cijenama nižima i do 20 posto. Kupnja u outlet trgovinama također omogućuje uštedu na odjeći i obući.

NE PERITE RUBLJE U SKUPLJOJ TARIFI
Potrošačima često preporučuju uređaje A-klase jer troše manje struje. Također, zimi je najbolje prati rublje od 21 do 7 sati, jer je tada struja jeftinija.


ZA PRAZNE BOCE VRAĆAJU NOVAC

Svaka prazna plastična boca ima cijenu od 50 lipa. Taj će vam novac vratiti u gotovo svim trgovinama. Na mjesec se može uštedjeti barem 30 kuna.

DOBRO JE ZNATI KOLIKO TELEFONIRATE
Slanjem SMS-a sadržaja: tpo na broj 777 za VIP ili S na broj 0110 za T-mobile korisnike možete doznati koliko ste novca potrošili u tekućem mjesecu.

I CIGARETA NA DAN MANJE ŠTEDI NOVAC
Čak i okorjeli pušači mogu uštedjeti. Ako ne prestaju pušiti onda barem smanjite. Tko puši kutiju na dan, na godinu može izgubiti oko 5000 kuna.

OSTAVITE KREDITNE KARTICE KOD KUĆE
U većini trgovina za kupnju nekih proizvoda dobivate popust na plaćanje u gotovini. Umjesto da karticom plaćate i račun i kamatu, uštedite svoj novac.

NA POSAO BUSOM, A NE AUTOMOBILOM
Za auto plaćate i benzin i parking, pa neke odlaske u grad radije obavite javnim prijevozom. Bilo bi dobro i da se susjedi ili kolege zajedno voze i tako štede.

NEMOJTE KASNITI S PLAĆANJEM RAČUNA
Režije je najbolje plaćati odmah po primitku računa. Naime, time izbjegavate kamate ako kasnite s plaćanjem. Opomene za neke kartice stoji čak 50 kuna.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • biby999 15.11.2008.

    Lijepo je nacrtano STEDITE, Kupujte jeftino,Stedite gorivo znaci u prijevodu idite biciklom zagarantirano vase zdravstveno stanje ali Doktori budu onda u Strajku ak svi ozdravimo.Kad izracunam i nije tak los Recept za Stednju ali gdje je garancija za neispravnu robu i upute do >Prodavnica jeftine robe

  • romale 15.11.2008.

    U Slavonskom Brodu treba se kloniti javnog prijevoza, posebno autobusom. Od mjesta udaljenog svega 4 km od grada karta u jednom smjeru je 18 kn, dakle na dan 36 kn. Sumnjam da itko potroši 36 kn goriva za 8 km.

  • Shajni 14.11.2008.

    Ma tako je...svega se odrec i tonit polako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare