To je to što me zanima!

Usvojili novi Statut HRT-a, sad mogu riješiti krizu upravljanja

Privremeni glavni ravnatelj HRT-a kako više neće biti preklapanja nadležnosti između direktora programa HTV-a i glavnog urednika Informativnog programa HTV-a
Vidi originalni članak

Članovi Programskog vijeća HRT-a i Nadzornog odbora HRT-a su na sjednici u utorak usvojili Statut HRT-a kojim se uređuje ustroj i poslovanje tog javnog interesa. Privremeni glavni ravnatelj HRT-a, Josip Popovac, kazao je kako sada mogu izvršiti izbore za upravu i riješiti krizu upravljanja HRT-om. Dodaje kako više neće biti preklapanja nadležnosti između direktora programa HTV-a i glavnog urednika Informativnog programa HTV-a. 

HRT će ubuduće imati dva glavna urednika, glavnog urednika HTV-a te glavnog urednika Radija. Pročišćeni tekst će poslati u sabor. Nakon rasprave su prihvatili i da u Statut uđe odredba da se za budućeg predsjednika Uprave i glavne urednike mogu kandidirati državni dužnosnici i članovi političkih stranaka. Ukoliko ih izaberu, moraju zamrznuti svoje članstvo u stranci. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Letač 06.04.2011.

    da samo dva jedan da sluša povjest adz-a drugi da dekretom iz vladajuče mafije prodaju maglu.

  • damir44 06.04.2011.

    Naj jaca mafija na svijetu uzimaju 80kn za zrak (radijsku frekvenciju).

  • Car Mrgud 05.04.2011.

    Samo 2 glavna urednika? To je stvarno omalovažavajuće prema slušaocima i gledaocima! Da samo 2...Dođe mi da ne platim HRT pristojbe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare