To je to što me zanima!

Utopio se 16-godišnjak: 'Skakao je s prijateljima. Brat ga je vidio na dnu rijeke, ali bilo je kasno'

Svi su teško shrvani ovom tragedijom i roditelji i braća, ima dva starija brata, ma cijela rodbina i susjedstvo. Bili su jako bliska obitelj, pričaju nam susjedi
Vidi originalni članak

Strašna tragedija, utapanje 16-godišnjeg mladića u utorak poslijepodne na ozaljskom gradskom kupalištu, potresla je ozaljski i draganićki kraj iz kojeg je tinejdžer. Kako smo doznali na mjestu događaja utopio se tinejdžer iz općine Draganić. Policija je o događaju izvijestila da je 16-godišnjak na kupalištu u rijeci Kupi u Ozlju ušao u rijeku radi osvježenja, te se iz neutvrđenog razloga utopio.

– Na mjestu događaja proveden je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu o događaju će biti dostavljeno izvješće - izvijestila je policija o utapanju mladića. 

Na kupalištu smo u srijedu zatekli nekoliko njegovih vršnjaka koji su dan ranije svjedočili tragediji. Jedan od njih nam je ispričao da se 16-godišnjak sa društvom od nekoliko mladića nalazio kod turbina gdje su sa zidića skakali u rijeku koja je na tom mjestu duboka četiri do pet metara.

NESREĆA NA MORU Blizu Zadra utopio se turist iz Češke, nisu ga mogli spasiti

– Mladića osobno ne poznajem. Mladići su kod turbina skakali u rijeku, a turbina je tek lagano radila. Stariji brat ga neko vrijeme nije bio nigdje vidio i počeo ga je tražiti uz obalu. Nakon pola sata uočio ga je na dnu rijeke uz obalu. Odmah su skočili kupači u pomoć, nekoliko njih je ronilo da ga izvuku sa dna rijeke. Kada su ga izvukli na obalu pokušavali su ga oživjeti, ubrzo je stigla i Hitna pomoć no niti nakon 40-ak minuta oživljavanja mladiću nije bilo spasa, nije davao znakove života. Kasnije su stigli i njegovi roditelji. Shrvano su, u nevjerici pratili tijek njegova oživljavanja. Baš mi je žao dečka. Čuo sam da je dobar, svirao je u lokalnom KUD-u - govori nam mladi očevidac tragedije, dodajući da na tom mjestu i inače mladi skaču u rijeku i nikada se nije dogodila ovakva tragedija, prisjetivši se tek da je lani jednog mladića bio povukao vir i njega su bili spašavali, a on je preživio i oporavio se. 

Kako doznajemo, mladiće je bio izuzetno cijenjen u svom kraju, kao i njegova obitelj. 

– Taj dečko, on je bio samo takav, dobar, pristojan, pošten, vrijedan, pobožan, misu bi propustio samo ako je bio na nastavi u školi. Ma cijela njegova obitelj je takva. Ovo je strašan udarac za čitavu obitelj. Svi su teško shrvani ovom tragedijom i roditelji i braća, ima dva starija brata, ma cijela rodbina i susjedstvo. Bili su jako bliska obitelj, međusobno jako povezani - govori nam susjed, dodajući da ne zna što se dogodilo na kupanju, te da se uzrok smrti utvrđuje obduckijom.

Potaknuta ovim tragičnim događajem policija je građanima uputila upozorenje i savjet kupačima apelirajući na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koje nisu uređene za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi.

KOD DUGE RESE U rijeci Mrežnici pronađeno mrtvo tijelo muškarca (28)

- Svake godine tijekom ljeta građani osvježenje od vrućina i sparina traže u kupanju na rijekama, jezerima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, zbog čega se nažalost događaju tragedije. Stoga, kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, ujedno skrećemo pažnju da:

  • djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe
  • neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje
  • nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka
  • nije poželjno plivati ukoliko se konzumira alkohol
  • u vodu plivači nikako ne bi smjeli ulaziti vrući
  • ne skakati u vodu nepoznate dubine
  • izbjegavati plivanje u samoći
  • ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ukoliko su one u blizini.
Idi na 24sata

Komentari 14

  • JusticeLeague 24.06.2021.

    Tužno je to, ali zašto su skakali u divlju vodu 5 metara duboku, pored turbine koja radi ? Mogli su se osvježiti i u plićaku. Ostaje pitanje s kim je skakao i zašto nitko nije primjetio da nije izronio...divne prijatelje ima.

  • Trump Jong Un 23.06.2021.

    Uvijek se muškarci utapljaju, žene bi svi spašavali 😋

  • JohnnyBravo 23.06.2021.

    Sa 16 godina nezna plivati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare