To je to što me zanima!

Utrošili milijune, ali zgrada Vlade nam se opet raspada

U zadnje dvije godine na obnovu Banskih dvora utrošeno je 9,9 milijuna kuna. Izvođača radova su na natječaju izabrali zbog najjeftinije ponude
Vidi originalni članak

Fasadu na Vladinoj zgradi na Markovu trgu u Zagrebu u posljednje su dvije godine obnavljali u dva navrata. Zadnje “novo ruho” stavili su joj prošlo ljeto. No vanjsko pročelje zgrade, ni godinu dana nakon popravka, ponovno puca i izgleda oronulo. Za uređenje Banskih dvora 2007. godine su iz Ureda za opće poslove Vlade i Sabora uzeli 2,8 milijuna kuna. Tim novcem obnovili su fasadu, kamene stupove na ulazu i stavili nove prozore. Vanjsko pročelje, koje su obnavljali šest mjeseci, do veljače 2008., bilo je pod skelama. Pola godine poslije započela je druga faza radova na zgradi. Vlada je tada o renoviranju fasade konzultirala i Zavod za zaštitu spomenika kulture jer je zgrada sagrađena na početku 19. stoljeća. Na ponovno obnavljanje pročelja, ali i unutarnjih prostorija potrošili su još 7,1 milijun kuna. Uredili su dvije dvorane za sjednice i sanitarni čvor. Sve radove na povijesnoj zgradi radila je zagrebačka tvrtka HEDOM d.o.o. Nju je zbog najniže cijene radova izabralo stručno povjerenstvo na temelju objavljenoga javnog natječaja. Građevinski radnici će uskoro vjerojatno ponovno morati na skele da zakrpaju skupo plaćeno pročelje.




RADOVE NADGLEDAO PREMIJER
Prije odlaska na more u kolovozu prošle godine premijer Ivo Sanader došao je osobno pozdraviti radnike na Markovu trgu. Popravke na fasadi Vlade radnici su dovršili tijekom godišnjih odmora. Boja na zidovima u nekim prostorijama bila je stara i do 250 godina.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sekav 17.06.2009.

    kad bi se bar urušila sa vladom unutri...

  • brko1 17.06.2009.

    Zakon o javnoj nabavi samo je jedan od onih koji služi za muljanja svih vrsta, treba pitati Sanadera koliko je koštao Zakon o golfu?

  • panchito 17.06.2009.

    Pa hebemu ako je vlada u qrcu sto nebi bila i zgrada ?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare