To je to što me zanima!

Uvedene su mjere obrane od poplave za Koranu i Kupu

Za Koranu čiji je vodostaj u ponedjeljak dosegao 692 cm uvedene su redovne mjere obrane od poplava, dok su za Kupu uvedene pripremne mjere obrane od poplava
Vidi originalni članak

Nakon učestalih kiša podigli su se vodostaji karlovačkih rijeka zbog čega su od nedjelje na snazi mjere obrane od poplave za rijeke Koranu i Kupu. 

Za Koranu čiji je vodostaj u ponedjeljak u 8 sati dosegao 692 centimetara uvedene su redovne mjere obrane od poplava, dok su za Kupu uvedene pripremne mjere obrane od poplava. Trenutni vodostaj Kupe je 656 centimetara s tendencijom rasta od pet centimetara na sat. Obje rijeke su u zadnji sat u laganom porastu, dok vodostaj rijeke Mrežnice stagnira, a vodostaj rijeke Dobre je također u laganom porastu. 

Zbog podizanja vodostaja rijeka vatrogasci su na području Općine Josipdol u nedjelju gradili zečje nasipe, dok su vatrogasci DVD Duga Resa tijekom noći pumpali vodu iz objekta u Radićevoj ulici u Dugoj Resi. Zbog vode na kolniku od nedjelje je za promet zatvorena lokalna cesta u Oštarijama, a zbog odrona lokalna cesta u Šiljkovači.  


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare