To je to što me zanima!

Uvode nove usluge, no građani su i dalje ljuti: Najavili prosvjed

Neke stvari koje su bile prije pet ili deset godina se predstavljaju kao velebni projekti. Mi smo tražili konkretne stvari - ljuti se Ivo Matičević, predstavnik inicijative Sinovi i kćeri Neretve
Vidi originalni članak

Tri mjeseca nakon što je devetogodišnji Gabrijel preminuo u Metkoviću od posljedica sepse, ravnatelj OB Dubrovnik, dr. Marijo Begić i župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić upriličili su predstavljanje novih zdravstvenih usluga u Domu zdravlja Metkovć i predstavili planove za otvaranje Dnevne bolnice. 

Specijalist kirurg iz Opće bolnice Dubrovnik, jednom na tjedan će u Metkoviću obavljati preglede i jednostavne operacije, a uspostavljen je i Zdravstveni punkt u Opuzenu za rad vikendom, javljaju Vijesti RTL-a.

U Dom zdravlja Metković od sada će utorkom i petkom dolaziti specijalisti, i to utorkom specijalist kirurgije, dok će se petkom izmjenjivati redom logoped, kardiolog i neurolog.

- Ovo sad sve skraćuje u velikoj mjeri. Vidim odmah o čemu se radi, odmah skinem taj madež ili ateron ili nešto manjih zahvata ili neki savjet - kaže Ivica Stojanović, specijalist kirurg.

DR. STOJANOVIĆ IZ DUBROVNIKA Dnevna bolnica u Metkoviću: Stigao im je prvi specijalist

Ministar zdravstva Milan Kujundžić zadovoljan je poduzetim mjerama, no njegovo zadovoljstvo ne dijele stanovnici Metkovića. I najavljuju novi prosvjed.

- Neke stvari koje su bile prije pet ili deset godina se predstavljaju kao velebni projekti. Mi smo tražili konkretne stvari - ljuti se Ivo Matičević, predstavnik inicijative Sinovi i kćeri Metkovića. Slično misle i mještani Metkovića. I od svojih zahtjeva, naglašava, ne planiraju odustati. Zbog uspomene na Gabriela.

- Jako se neodgovorno ponašaju ljudi ovdje, oni i dalje nakon smrtno slučaja malog diteta i dalje rade sve isto i dalje se ne mijenjaju tako da sam totalno nezadovoljna - kazala je Mirjana za RTL.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zlatan.balkanac@gmail.com 20.03.2019.

    Problem je u zdrvstvu sto mi imamo lječnike ali lječniki rade na dva ili 3 mjesta u toku dana. A to im je dozvolila vlada...

  • 20.03.2019.

    Ultrazvuk srca čeka se i godinu i dva mjeseca i dvadeset dana u meni najbližoj bolnici. Duže nego ikada. Zašto je to tako? Zato što doktori rade privatno i u dopodnevnim satima, pola kilometra dalje, obavljaju pregled ultrazvukom u privatnoj ordinaciji. Mislim na istog doktora, istu osobu. A tako je i s ostalim pregledima. Holter se čeka godinu dana. U današnje doba kad je uređaj holter cijenom na razini boljeg mobitela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare