To je to što me zanima!

Uvodi se biciklistička škola: Učenici će morati položiti ispit

Biciklistička škola trajat će 16 sati, piše Novi list. Program učenici mogu pohađati u školama, ali i ustanovama koje provode odgoj i obrazovanje djece i mladih
Vidi originalni članak

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uskoro uvodi biciklističku školu. Da bi dobili dozvolu za vožnju bicikla, učenici će morati polagati ispit.

Biciklistička škola trajat će 16 sati, piše Novi list. Program učenici mogu pohađati u školama, ali i ustanovama koje provode odgoj i obrazovanje djece i mladih odnosno organizaciju slobodnoga vremena djece i mladih. Bez obzira gdje se program provodi, biciklistički ispit polaže se u osnovnoj školi. 

Djeca s navršenih devet godina, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, koja su u školama osposobljena i za to im je izdana potvrda, moći će samostalno upravljati biciklom na cesti, a ostala djeca s navršenih devet godina moći će isto to, ali u pratnji osobe koja je navršila 16 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • senko 13.05.2016.

    Da bi jašio tovara u hrvatskoj treba ti dozvola,po njihovom sve mora biti kao u EU,ali penzije i plače,nemoraju biti??

  • ajetodoo 12.05.2016.

    Tako brzo, a prijedlog sam dao prije 22 dana(na ovom portalu).

  • nijetebriga 12.05.2016.

    Napredujemo=;-)) U Njem.predskolska djeca u vrticima polazu, kod nas ucenici.. Do 8-osmog razreda?... Ajd bolje ikad nego nikad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare