To je to što me zanima!

Uvredljivi grafiti: Župnika u Zadru nazvali 'Don Je..’

Na crkvi i uredu don Emila Bilavera osvanuli su u nedjelju vulgarni grafiti, ispisani crnim sprejem, koji aludiraju na neprimjeren život svećenika
Vidi originalni članak

Na crkvi i župnom dvoru Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije na zadarskoj Puntamici na Cvjetnicu su osvanuli vulgarni i neprimjereni grafiti u kojima autor aludira na neprimjeren svećenički život. Tamošnji župnik, don Emil Bilaver, inače najpopularniji katolički svećenik u zadarskoj nadbiskupiji, nakon jutarnje mise nije želio za medije komentirati uvredljive grafite ispisane crnim sprejem. Vidno uzrujan samo je rekao da je to razapinjanje i novinare uputio na autore.
Misu za mlade u podne služio je don Ivica Topalović, koji je na podnevnoj misi mijenjao župnika Bilavera zbog zdravstvenih problema s okom.
- Ovo nije ništa novo. Još dok sam bio župnik znali su uoči Uskrsa osvanuti svakakvi grafiti - rekao je nakon mise don Ivica Topalović.
Vjernici koji su izlazili iz crkve šokirano su promatrali išarane zidove. Takav način komunikacije smatraju neprimjerenim i za osudu, a o svom župniku imaju samo riječi hvale. Don Bilaver pred predsjedničke izbore pozvao je sve da glasuju za vjernika, a ne za onoga tko je pisao haaške optužnice.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ksena103 28.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Zeljk0 28.03.2010.

    vjernicima je uvredljiva istina da su im svećenici pedofili? sve na goli otok!!!

  • ksena103 28.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare