To je to što me zanima!

Uz dravski nasip našao vrećicu sa protuavionskim streljivom

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92
Vidi originalni članak

U Malim Prelogima u neposrednoj blizini dravskog nasipa u Varaždinu, građanin je pronašao crnu PVC vrećicu u kojoj je bilo 9 komada protuavionskog streljiva i 74 komada streljiva za automatsku pušku. Na mjesto događaja izašli su policajci za protueksplozijsku zaštitu PU varaždinske koji su streljivo izuzeli i pohranili do uništenja. Policija moli građane da oružje i streljivo ne ostavljaju i odbacuju na otvorenim i javnim prostorima poput jezera, rijeka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - kažu u PU varaždinskoj. Policija podsjeća građane da još uvijek traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Poručuju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policiju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene  policajce u civilu, čime će im biti zajamčena anonimnost dojave. 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 03.04.2018.

    Evo metci,ali cijev ne dam,prvi susjed Jovo,da ne bi bilo ovo je rbija

  • domoljub029 14.03.2018.

    razumijem da ljudi imaju municiju za kalašnjikov,ali za protuavionski top zaista nema smisla jer s njim je teško ić i ulov na zeca

  • ichbin2 13.03.2018.

    kaj nije doma mogo to odnijeti? trebat će, pitanje je vremena

Komentiraj...
Vidi sve komentare