To je to što me zanima!

Uz Sanadera u mirovinu bi više od 40 saborskih zastupnika

Zahtjev za mirovinu podnijeli su i Luka Bebić, a od ostalih HDZ-ovaca to su učinili i Ivan Jarnjak, Božo Biškupić, Andrija Hebrang te Marina Matulović - Dropulić
Vidi originalni članak

Ivo Sanader nije jedini koji je zatražio saborsku mirovinu nego je to, doznajemo, zatražilo više od 40 zastupnika. Tako bi u lijepu novčanu zavjetrinu od petka mogao otići svaki treći zastupnik od njih 153, koliko ih je bilo u šestom sazivu Sabora. 

A svoj zahtjev podnijeli su i predsjednik Sabora Luka Bebić, a od ostalih HDZ-ovaca to su učinili i Ivan Jarnjak, Božo Biškupić, Andrija Hebrang, Marina Matulović - Dropulić. I Željka Antunović (SDP) kani u mirovinu. 

Hebrang je s novinarima podijelio da će njegova mirovina kao zastupnika biti manja od njegovih kolega profesora na Medicinskom fakultetu. No, dodao je da mu nije žao zbog toga. Ipak se pred stranačkim kolegom Krunoslavom Markovinovićem pohvalio da će od njega imati 800 kuna veću mirovinu pa će mu plaćati kave. Hebrangu se, naime, smiješi 8904 kune. 

Markovinović je prenio da zna da je njegovih desetak stranačkih kolega podnijelo zahtjev za mirovinu. Inače, pravo na nju imaju i Dubravka Šuica (HDZ), Đurđa Adlešič, Davorko Vidović (SDP), Antun Vujić (SDP). Svi oni mogu računati na lijepih 8900 kuna prosječne saborske mirovine, koje će Milanovićeva vlada, kako su najavljivali, skresati za buduće zastupnike.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • RubiNasta 23.12.2011.

    Znate li da udova Tuđman ima 20 000 kuna penzije.Tolika Saborska penzija nije.Imate li što za dodat.

  • Boy X 22.12.2011.

    Ovi saborci se drže stare jugoslovenske parole"SNAĐI SE DRUŽE I (BOG) ČE TI POMOČI"

  • Boy X 22.12.2011.

    Ovi iz sabora love brzi vlak da im ne pobnegne jer dolazi drugi koji mjenja zakon o mirovinama,pa da nebude kasno.Tako se to radi,a Ti narode šuti i trpi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare