To je to što me zanima!

Uz Skin svaka će površina moći postati touch screen

Proizvod portugalskog Displaxa radi na prozirnim i neprozornim, ravnim i hrapavim površinama, prepoznaje 16 prstiju i bilježi kretanje kroz zrak
Vidi originalni članak

Portugalska tvrtka Displax proizvela je uređaj koji svaku nemetalnu površinu pretvara u touch screen zaslon. 'Skin' (koža) je ultra tanki film od mreže nanožica utkanih u polimer. Radi na prozirnim i neprozornim, ravnim i hrapavim površinama, prepoznaje 16 prstiju odjednom i bilježi kretanje kroz zrak. Ako korisnik dodirne ili puhne u Skin, on bilježi električni poremećaj, a mikroprocesor analizira podatke i određuje točnu lokaciju iz koje je stigao dodir ili zrak. Skin propušta 96 posto svjetlosti, a dodir može detektirati i bez fizičkog dodira sa udaljenosti do 10 milimetara. Otporan je na vodu, a dolazi u nekoliko standardnih veličina, no radit će ga i prema željama kupaca. Displax će Skin nuditi u paketu s nekoliko besplatnih aplikacija za pregledavanje fotografija, videa, pristup Google Mapsu i socijalnim portalima poput Facebooka, igrice i pregled vijesti.
- Moćan je, precizan i svestran. On je budućnost interakcije s širokim spektrom tehnologija - kaže Miguel Fonseca iz Displaxa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare