To je to što me zanima!

Užas u Slavoniji: Muškarca je držao kao roba i zlostavljao ga, ide na 30 dana u istražni zatvor

Žrtva je ispričala kako je kod muškarca došla raditi, ali je umjesto plaće dobivala svakodnevno batinanje i ponižavanje. Navodio je kako mu je 38-godišnjak obećao plaću koju nikad nije vidio, a tvrdio je i fizički napadan
Vidi originalni članak

Muškarac (38) je osuđen na mjesec dana zatvora zbog sumnje da je od kolovoza 2023. godine do 24. siječnja 2024., u jednom mjestu na području Požeško-slavonske županije počinio kazneno djelo trgovanja ljudima u namjeri da oštećenika iskoristi za služenje i fizički rad, koristeći njegove teške životne i obiteljske prilike te sniženu intelektualnu sposobnost, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, piše Mojportal.

- Osnovano se sumnja da je počinitelj, nakon što je oštećenik došao živjeti kod njega i raditi kako bi mu vratio dug, lažno mu naveo da će za rad u građevini dobivati dnevnicu od 40,00 eura, pa je oštećenik obavljao radove za koje mu je povremeno platio deset eura, a najčešće ništa te ga fizički napadao, prijetio mu i omalovažavao ga. Sumnja se i da mu je povećavao iznos duga kako bi oštećenik dulje radio za njega bez naknade pa je oštećenik zbog straha nastavio obavljati fizičke poslove te živio u prostoriji izvan obiteljske kuće, bez pristupa kupaonici - kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i protiv 38-godišnjaka odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Žrtva je ispričala kako je kod muškarca došla raditi, ali je umjesto plaće dobivala svakodnevno batinanje i ponižavanje. Kako se neslužbeno doznaje, sve se to događalo u jednom mjestu u okolici Pakraca, a tijekom ispitivanja žrtva je konfuzno je objašnjavala što se dogodilo. Navodio je kako mu je 38-godišnjak obećao plaću koju nikad nije vidio, a tvrdio je i da je u više navrata zlostavljan i fizički napadan.

U postupku će se posebno gledati kao otegotna okolnost jer je iskorištena žrtvina teška zdravstvena i osobna situacija s obzirom na to da se doznaje kako se radi o osobi smanjenih intelektualnih mogućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gargamel 100% 30.01.2024.

    I onda se suci čude zašto ih nitko ne voli. 2024. g. kazna za držanje robova 1 mjesec. Svima umjesto povećanja plaća iste prepoloviti jer ni to ne zaslužuju.

  • Shorv600_1 30.01.2024.

    Hrvatsko sudstvo me svaki dan iznenađuje sa svojim kaznama, naravno u negativnom smislu.

  • liliZG2.0 30.01.2024.

    puno ime robovlasničkog gov-na-_a je????

Komentiraj...
Vidi sve komentare