To je to što me zanima!

Uzbuna u Britaniji: Putinova flota 'paradira' po La Mancheu

U jeku napetosti između istoka i zapada, ruska ratna flota na svom putu do Mediterana stigla je u petak ujutro do britanskog Dovera. Prate ju Kraljevska mornarica...
Vidi originalni članak

U jeku napetosti između istoka i zapada, ruska ratna flota na svom putu do Mediterana stigla je u petak ujutro do britanskog Dovera. Prate ju Kraljevska mornarica i brodovi nekih članica NATO-a.

Iako prolaz pored Britanije tj. kor La Manche protječe bez incidenata, mnogi ovaj Putinov potez vide kao vršenje pritiska i "pokazivanje mišića". Britanskoj premijerki Theresi May nimalo se ne sviđa što su Rusi na put poslali svoj ratni brod Admiral Kuznjecov.

- Moramo pokazati ruskoj agresiji da je Europa ujedinjena - poručila je May.

Rusi na svom putu prema Siriji plove međunarodnim vodama tako da ne ugrožavaju suverenitet niti jedne zemlje.  

"Premještaju cijelu Sjevernu flotu i dio Baltičke flote. To je najveće premještanje snaga od završetka Hladnog rata", kazao je diplomat.

"To nije prijateljski posjet. Za dva tjedna svjedočit ćemo krešendu zračnih napada na Alep. Dio je to ruske strategije da tamo objavi pobjedu", dodao je.

Rusija, koja svojim zračnim udarima pomaže sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu u borbi protiv pobunjenika u istočnom dijelu Alepa, objavila je da je najnovije raspoređivanje snaga upereno protiv boraca Islamske države.
 

Idi na 24sata

Komentari 242

  • Mislilac 31.10.2016.

    Koliko vas plaćaju? Kako vas nije sramota prenositi britanske propagandne poruke?

  • da ne povjerujes 22.10.2016.

    Britanija nije vise u EU,nemaju pravo glasa,mogu pricati samo u svoje ime.Rusi im dali sah-mat kraljici. Englezi predajte partiju,Rusi pobjedili.Da,da,nisu Rusi Libija ili Irak.................

  • antonio1989 22.10.2016.

    Ne paradira........plovi, plovi.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare