To je to što me zanima!

Uže mu pomrsilo planove: Nije uspio zaroniti na 113 metara

Bio sam sto posto siguran da sam uspio, nisam ni znao na koliko metara sam stigao, rekao je Jure Daić (34) koji je pokušao oboriti rekord u ronjenju na dah
Vidi originalni članak

Bez maske na licu, peraja i ronilačkog odjela, Jure Daić (34) je s 12 kilograma teškim mramornim kamenom u rukama u subotu ujutro u moru pokraj Rogoznice pokušao oboriti svjetski rekord u ronjenju na dah u starogrčkoj disciplini nazvanoj 'skandalopetra'. No, rekord od 112 metara, kojega drži Nijemac Andreas Guldner, nije oborio. Konop kojim je vezan kako bi ga nakon urona pomoćnici izvukli van se - zamrsio. 

- Bio sam sto posto siguran da sam uspio, nisam ni znao na koliko metara sam stigao. Činilo mi se dosta brzo. U moru sam ukupno bio tri, a da bi oborio rekord treba oko tri i pol minute. Sutra ponavljamo i siguran sam da ću uspjeti - kazao nam je Daić, inače član zagrebačkog Ronilačkog kluba hrvatskih ratnih vojnih invalida 'NEMO - Adriatic' i 'H2O teama' iz Slovenije. Daić je i višestruki državni rekorder u ronjenju na dah i prvi Slovenac koji je zaronio dublje od 100 metara. 

Skandalopetra postoji koliko i stari Grci. Oni su tako vadili spužve, a kasnije i skupocjena sidra s dna mora. Nazvana je po kamenu kojega ronilac drži.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • DraganPoje 16.09.2014.

    čovjek je profesionalac i instruktor ronjenja. Iza njega su dugotrajne pripreme i mnogi rekordi. Šteta šta nije uspio !!!

  • DotoreDoc 06.09.2014.

    Ja duže izdržim pod vodom nego doma

  • DraženNa 06.09.2014.

    bolje da mu je uže pomrsilo planove nego da su mu planovi pomrsili uže

Komentiraj...
Vidi sve komentare