To je to što me zanima!

Uzelac dobio 14 godina za ubojstvo svećenika Rafaja

Uzelac je ubio svećenika zbog ljubomore. Obojica su bila u vezi s Evicom Krešić (28). Isprva je sve priznao, zatim promijenio iskaz i tvrdio da je nevin
Vidi originalni članak

Srećko Uzelac (33) šutke je u četvrtak na Županijskome sudu u Karlovcu primio presudu od 14 godina zatvora zbog ubojstva svećenika Josipa Rafaja (41) 15. ožujka u Generalskom Stolu. To je samo godinu manja kazna od najviše zakonom predviđene za ubojstvo iz osvete i ljubomore. Sudac Ante Ujević rekao je da maksimalna kazna nije izrečena zbog procjene vještaka kako je u vrijeme ubojstva Uzelac bio smanjeno ubrojiv. Iako je sve vrijeme, pa tako i u četvrtak, obrana tvrdila da ne postoji niti jedan materijalni dokaz da je to ubojstvo počinio Uzelac, te da se moguća, a sada već i nepravomoćno izrečena presuda temelji tek na Uzelčevu priznanju koje je od njega nezakonito iznudila policija petodnevnim maltretiranjem, sud nije prihvatio nijednu točku obrane. Podsjetimo, Uzelac je ubio Rafaja u dnevnom boravku Župnoga dvora između 22.20 i 22.50 sati. Upucao ga je pištoljem "crvena zastava", a ubojstvu je prethodila svađa. Obojica muškaraca bila su u ljubavnoj vezi s Evicom Krešić (28), a Uzelac je zbog ljubomore presudio svećeniku. Od tri ispaljena metka dva su pogodila svećenika i nanijela mu strijelne ozljede trbuha, lijeve podlaktice i glave s oštećenjem mozga, od kojih je na mjestu preminuo. Iako je isprva priznao ubojstvo, Uzelac je u obrani promijenio svoj iskaz. Rekao je da ga je policija prisilila na to. Tvrdio je da ne zna tko je ubio svećenika, ali da je Evica imala pištolj te noći.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • svi_smo_doma 12.09.2008.

    Žena je bila punoljetna, u oba slučaja. Obojica muškaraca su također punoljetne i svjesne osobe, sami su odlučili biti s njom, nitko ih nije tjerao. Evica je napravila grešku što se pohvalila drugom ljubavniku za svećenika, ali to je ljudski. Sve loše nastalo je u glavi ljubomornog ubojice; kazna je primjereno odmjerena. Njezina je kazna što joj se ime i slika povlači po medijima, ne treba joj gore od toga. Za nju bi bilo najbolje da se sve ovo što brže zaboravi.

  • classic 11.09.2008.

    ......A maloj se po faci vidi da je neka zla i spremna na sve......

  • classic 11.09.2008.

    Od 3 ispaljena hitca 2 su ga pogodila na 3 mjesta?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare