To je to što me zanima!

Uzeo beskućniku odjeću i bacio je u smeće: 'Trst mora biti čist'

Paolo Polidori je član protuimigrantske radikalno desne stranke Liga. Tvrdi da je beskućnik, koji je prosio na ulici u blizini gradske luke, rumunjski državljanin kojem je naređeno da napusti Trst
Vidi originalni članak

Talijanski desničar Paolo Polidori, zamjenik gradonačelnika Trsta, se na društvenim mrežama pohvalio kako je uzeo odjeću beskućniku i 'bacio njegove prnje'.

To je izazvalo brojne reakcije pa je Polidori na kraju svoju objavu obrisao s Facebooka. Rekao je čak i da će nabaviti novu odjeću za 'tu skitnicu' ako ode u javno prihvatilište za beskućnike.

Polidori je član protuimigrantske radikalno desne stranke Liga kojoj pripada i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Polidori tvrdi da je beskućnik, koji je prosio na ulici u blizini gradske luke, rumunjski državljanin kojem je naređeno da napusti Trst. 

- Moju objavu na Facebooku su zloupotrijebili, ja nisam rasist. Kao normalan građanin koji brine o pristojnosti našeg grada, pokupio sam njegovu odjeću i bacio je. Želim da Trst bude čist - tvrdi sada Polidori.

Građani Trsta su ljutiti na njegove izjave počeli ostavljati pokrivače i toplu odjeću beskućniku, piše BBC.  

Idi na 24sata

Komentari 39

  • volimpršut 08.01.2019.

    Tako je..i ja bi da mogu očistio moju Rijeku od.....!!

  • conte 08.01.2019.

    zamjenik gradonačelnika želi uvesti red u svome gradu?? kakav bezobrazluk....

  • 08.01.2019.

    Mularija koja ovdje piše ne zna da je Trieste UVIJEK bio profašistički orjentiran. Izgrebli mi auto za vrijeme Juge. Na Ponte Rosso-u je bila zalogajnica prepuna ljudi iz ex Jugoslavije, a osoblje je je....alo mater gostima misleći, da nitko ne razumije trieštinski dijalekt. A zgrtali su prava bogatstva na našoj jadnoj rulji. Gazde su bili nekakvi biciklistički šampioni. U Via Ghega 8 Trieste kraj famoznog Giovannia (kafić) bila je pak skupina fašista ( kompići od Nina Benvenutia boksača šampiona, isto debeli fašist čime.se i hvalio), koji su samo čekali povod za tuču. Platili smo cugu i utekli. Pitajte Slovence koji stoljećima žive u Treste-u kako ih fukaju i maltretiraju Italijani, umjesto da pišete tupave isprazne komentare bez poznavanja povijesti. Hote nešto čitati iz povijesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare