To je to što me zanima!

Uzimao si trofej sa bojišnice: Vojnik Talibanima rezao prste

Britanci su šokirani još jednim primjerom okrutnosti njihovog vojnika koji je navodno sakatio ubijene talibanske vojnike. Nije poznato da li je vojnik suspendiran
Vidi originalni članak

Podignuta je istraga protiv britanskog vojnika koji je navodno ubijenim talibanima rezao prste i čuvao ih kao suvenir. Optuženi vojnik služio je u afganistanskom korpusu u provinciji Helmand u periodu od rujna prošle godine do travnja ove godine.

Douglas Young, izvršni predsjednik britanske Federacije Oružanih snaga, šokiran je podignutom istragom te je dodao kako činjenice još nisu utvrđene, ali ako se pokaže da je to istina Ministarstvo obrane će se vrlo ozbiljno postaviti prema slučaju.

- Takvo ponašanje nikako nije u skladu s etičnošću oružanih snaga - rekao je Young, piše BBC.

Ministarstvo nije htjelo reći da li je vojnik suspendiran s dužnosti. Sličan slučaj okrutnosti britanskih vojnika desio se prošle godine kad je jedan vojnik odrubio glavu poginulom talibanskom zapovjedniku.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sabo 08.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • nick the dick 08.08.2011.

    zbog ovakvih luđaka nikad neće biti mira

  • navigator 08.08.2011.

    i šta? Kod britanaca on je sada heroj i nema šanse da odgovara. Pa oni namjerno biraju takve i šalju, da bi regiju držali nestabilnom i samim time opravdali svoje prisustvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare