To je to što me zanima!

Nema kraja... Ponedjeljak nam donosi kišu, oluje i grmljavinu

Za dane vikenda možemo očekivati vedrije i manje promjenjivo vrijeme, no od ponedjeljka opet kreće kiša popraćena grmljavinom. Četvrtak će proći promjenjivo, moguća je opet i tuča
Vidi originalni članak

Vrijeme je ovoga svibnja vrlo nestabilno i promjenjivo. Zagreb i okolicu u srijedu navečer je zahvatila jaka kiša, a ponegdje je padala i tuča. Takvo će se vrijeme nastaviti i kroz četvrtak, dok u petak i subotu možemo očekivati vedrije vrijeme. 

PADALA I TUČA Nevrijeme je poharalo Zagreb: 'Cijeli podrum nam je poplavio'

Tijekom cijelog četvrtka možemo računati na izražene pljuskove i grmljavinu. Tuča bi opet mogla pasti, osobito u gorju, Istri i na širem riječkom području. Loše vrijeme neće zaobići ni dalmatinsko zaobalje, kao ni zagrebačko područje. 

Do nas stiže vlažan i nestabilan zrak sa sjevera i sjeverozapada Europe zbog čega nevrijeme prijeti i danas. Tijekom noći će biti također nestabilno, a u ranim jutarnjim satima u petak jako oblačno. U zapadnim predjelima Hrvatske će petak ujutro biti vedar. 

U petak će biti sunčano i uglavnom suho. I dalje neće biti posve stabilno pa je poslijepodne u gorju i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije uz povremeno više oblaka rijetko moguć poneki pljusak praćen grmljavinom.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na istoku te duž obale i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu između 14 i 16. Najviša dnevna uglavnom od 21 do 25 °C, javlja DHMZ

U subotu većinom suho i sunčano. I dalje neće biti posve stabilno pa je poslijepodne u gorju i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije uz povremeno više oblaka rijetko moguć poneki pljusak praćen grmljavinom.

U nedjelju oblačnije i nestabilnije uz mjestimičnu kišu i pljuskove, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. U ponedjeljak će kiša i pljuskovi biti češći i izraženiji. U unutrašnjosti vjetar većinom slab.

Na Jadranu u subotu mjestimice umjeren jugozapadnjak koji će krajem dana okrenuti na jugo. U nedjelju će puhati većinom umjereno jugo koje će u ponedjeljak na sjevernom dijelu oslabjeti. Za vikend toplo i vrlo toplo, u ponedjeljak pad temperature.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 23.05.2019.

    danas sunčano nema kiše

  • Psihijatrija 23.05.2019.

    ****Admin**** Postovani, molimo vas iskljucite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • shad 23.05.2019.

    Aj hvala Bogu malo kiše da natopi ovu suvu zemlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare