To je to što me zanima!

'Uzmite novac iz EU-a, mogli bi plaćati više nego što povlačite'

Ulaskom u EU, Hrvatska će se naći u “klubu” za investicije, no one se neće dogoditi ako to ne postane puno lakše, kaže Peter Harrold, direktor Svjetske banke
Vidi originalni članak

- Hrvatski oporavak neće ovisiti o oporavku ostatka Europe kojoj će za monetarnu stabilizaciju trebati još nekoliko godina. Niste velika država, ni vaša ekonomija nije tako integrirana da bi to presudno utjecalo na vas – istaknuo je direktor Svjetske banke za zemlje srednje Europe Peter Harrold na oproštajnom briefingu uoči umirovljenja.

U porukama koje na svakom briefingu predstavnik Svjetske banke upućuje hrvatskoj Vladi, Harrold je istaknuo da mora nastaviti s fiskalnom konsolidacijom, čiji je dosadašnji tijek pohvalio, u novom proračunu nastaviti rezati troškove i smanjivati deficit. Iznimno je, kaže, važno zadržati kreditni rejting kako bi privukli strane investicije.

- Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska će se naći u “klubu” za investicije, no one se neće dogoditi ako to ne postane puno lakše – kaže Harrold koji je otkrio i da premijera Zorana Milanovića jako podržava u oporezivanju imovine, ali i smanjenju poreznog opterećenja rada. Upozorio je da se Hrvatska mora potruditi kako bi iskoristila europske fondove kojima joj se u sljedećih sedam godina otvara 10 mlrd eura, da se ne bi dogodilo da više plaća, nego što “povlači” natrag.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • Capafiori 12.11.2012.

    Europa nas grabi otvorenih ralja, uvjeravajući nas u ono u što ni sama ne vjeruje i što se svakodnevno ruši. "Ljutnja" po portalima i forumima, rezigniranost u stvarnom životu i tišina kojom čekamo taj dan, ne slute mi na dobro. Jesmo li mi stvarno tolike kukavice da neznamo ni svojoj vladi reči ne, a isto to reči svakom onom tko nam pokuša oteti ono što smo sami stekli? Žalosna sam. Zašto je postojao Gubec, zašto Radić? Zar ćemo biti vječni sluge i hulje koje su se sramotno i ponizno odrekle svoje svetinje?

  • ludom 11.11.2012.

    Znali smo mi to, dragi gospodine i prije. Osim toga dotični čovjek jadan i ne zna s kim ima posla. Zar mu nije jasno da se ova grebaža oko ulaska u uniju tiče isključivo interesne političke skupine, a ne boljitka čitavog naroda hrvatskog. Ili je gospodin smetnuo s uma, da ova naša politikanska ekipa ustvari ide među svoje kolege, jer ni oni nisu ništa bolji.

  • winterlady 10.11.2012.

    bit ce nama veselo!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare