To je to što me zanima!

Uznemirujuće! Policajac sedam puta pucao u crnca koji se nije opirao, u autu su bila i djeca

KENOSHA, WISCONSIN Policija je stigla na dojavu o obiteljskom nasilju. Na snimci se vidi kako Afroamerikanac odlazi od njih i želi ući u auto. Policajac ga prima za majicu i ispaljuje sedam hitaca iz blizine
Vidi originalni članak

U gradu Kenosha u američkoj saveznoj državi Wisconsin policija je, reagirajući na dojavu o obiteljskom nasilju, usred bijela dana pucala na Afroamerikanca, koji je s ozljedama opasnim po život helikopterom prevezen u bolnicu u Milwaukee. 

POGLEDAJTE VIDEO: Policajac ispalio sedam metaka u čovjeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Muškarac je identificiran kao Jacob Blake, a na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi kako Blake odlazi od policajaca i želi ući u automobil. Policajac ide za njim, hvata ga za majicu jednom rukom, dok mu je u drugoj pištolj. 

Nakon toga iz neposredne blizine ispaljuje više hitaca. 

Video pogledajte ovdje >>>

Djeca sve gledala iz auta?!

Video je na Twitteru objavio Benjamin Crump, odvjetnik koji zastupa obitelj Georgea Floyda, Afroamerikanca kojeg je policajac ugušio. Benjamin je napisao kako su u automobil u trenutku pucnjave bila trojica Blakeovih sinova te da su vidjeli kako im policajac puca u oca. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu.

Ubrzo se na mjestu događaja okupilo stotinjak građana, koji su počeli prosvjedovati tražeći odgovore.

Zašto je policajac iz blizine sedam puta pucao u Jacoba?

Prosvjednici su otišli do policijske stanice, izvikivali su 'nema pravde, nema mira'. Policija ih je morala rastjerati suzavcem.

Nedugo nakon toga prosvjedi su postali još nasilniji. Do ponoći je broj prosvjednika narastao na nekoliko stotina. Došli su pred sudnicu. Zapaljeno je nekoliko kamiona.

Pogledajte video

Policajce poslali na administrativni dopust

Policija iz Wisconsina objavila je kako istražuje incident.

Policajci koji su sudjelovali u postupanju su na administrativnom dopustu dok ne završi istraga. 

Pogledajte video: Ništa nisu naučili iz slučaja Floyd?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Amerika je ovog ljeta svjedočila brojnim prosvjedima zbog policijske brutalnosti i rasizma nakon tragične smrti 46-godišnjeg Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro zbog brutalnog postupanja policije.  

Idi na 24sata

Komentari 363

  • os-lega 25.08.2020.

    Postoji pasivni i aktivni otpor pa vi novinari odlučite koji je.

  • TAKE IT BACK 25.08.2020.

    Murjak je imao dvije opcije, ili mu pucati u noge kada je već pucački nastrojen, ili ga onesposobiti šokerom. No oni su kako se piše drilani da pucaju pa pitaju.

  • garafulin 25.08.2020.

    Policajac se vjerojatno prestrašio da ide po oružje u automobilu. Čitam u Chicagu za 7 mjeseci 450 ubijenih i 2.500 ranjenih od vatrenog oružja. Pa to američko društvo se stvarno degradira iz dana u dan sve više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare