To je to što me zanima!

Uznemirujući prizori na obali Francuske: 'U par mjeseci našli smo više od 370 mrtvih dupina'

Brojne udruge apeliraju na francusku vladu da regulira ribolov na zapadnoj obali Francuske zbog ugroze dupina. Oko 670 ih je uginulo tijekom 2022. godine, najviše tijekom sezone ribolova
Vidi originalni članak

Aktivisti za zaštitu životinja apeliraju na francusku vladu da zabrane ribolov na područjima zapadne obale Francuske zbog ugroženih dupina. U posljednjih nekoliko mjeseci je na obalu doplutao rekordan broj mrtvih dupina. Znanstvenici procjenjuju da je taj broj veći od 370. 

- Bez sumnje, glavni uzrok smrti je to što se dupini zapetljaju u opremu za ribolov. Tako je još od 90-ih - navode znanstvenici iz Pelagisa, udruge za promatranje morskih sisavaca i ptica, prenosi Guardian

NE ŽELE PROMJENE Sindikati u Francuskoj ne odustaju, još jedan prosvjed zbog mirovinske reforme

- Situacija je vrlo zabrinjavajuća i ne odnosi se samo na Francusku, već i na susjedne zemlje - navode. 

Prošle je godine čak 669 uginulih dupina nađeno na obalama Francuske, najveći broj od prosinca do travnja, što je period u kojem se love oslići i brancini. 

TISUĆE LJUDI NA ULICAMA Francuski parlament glasa o kontroverznoj mirovinskoj reformi: Prosvjedi diljem zemlje

Udruga 'Sea Shepherd' pokušava povećati svijest nad strašnim sudbinama dupina u Francuskoj, pa su donijeli i nekoliko uginulih dupina ispred Europskog parlamenta u Strasbourgu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BROKRO 16.03.2023.

    kakvo cudo pa Francuska je testirala Atomsko oruzije u moru na nekoliko stotina metara dubine i to nikad niko ne objavljuje , sad ce nam priroda vratiti sve sa kamatama!

  • ljutko1 16.03.2023.

    Zar ih Bill ne cijepi?

  • Jugenheim 16.03.2023.

    Postujte dupine!

Komentiraj...
Vidi sve komentare