To je to što me zanima!

Uzornom Petraču još nisu odobrili odmor od zatvora

Odvjetnik Mlinarić je napomenuo kako njegov klijent u zatvoru poštuje sva pravila, uzorno se ponaša. Bio je na produženom vikendu pet dana
Vidi originalni članak

Hrvoje Petrač (53) zatražio je da ga iz zatvora u Lepoglavi puste na godišnji odmor. Potvrdio nam je to njegov odvjetnik Rajko Mlinarić.
- On ispunjava sve zakonske uvjete, a hoće li mu i kada godišnji odobriti, to ne znam - rekao je Mlinarić. Pojasnio je kako je jedan od osnovnih uvjeta za dobivanje godišnjeg u zatvoru isti kao i na slobodi.
- Morate biti u radnom odnosu najmanje šest mjeseci, primati naknadu i ostvarivati očekivane rezultate. Petrač je u Lepoglavi već oko godinu dana - dodao je Mlinarić. Napomenuo je i kako njegov klijent u zatvoru poštuje sva pravila, uzorno se ponaša, nije ekscesan te se na vrijeme vraća sa slobodnih vikenda. Neki su mediji objavili kako je Petrač već počeo koristiti godišnji odmor. No on je, kako pouzdano doznajemo, bio tek na produženom vikendu. Od petka 1. kolovoza do utorka 5. bio je na imanju u Krapinskim Toplicama. U srijedu se vratio u Lepoglavu na odsluženje zatvorske kazne.

PETRAČ BJEŽAO GODINU I POL
Osudili su ga na šest godina zbog sudjelovanja u otmici sina generala Zagorca. Osim Hrvoja, zbog otmice tada maloljetnog Tomislava Zagorca u prosincu 2003., na tri je godine bio osuđen i njegov sin Novica. Otac Petrač je, nakon što je Novicu policija uhitila, pobjegao iz Hrvatske 2004. Nakon godinu i pol skrivanja uhitili su ga u Grčkoj. Županijski sud u Zagrebu 2006. ponovno mu je sudio i samo potvrdio šestogodišnju kaznu. Prvu presudu izrekli su mu u odsutnosti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • amex 07.08.2008.

    Nije bio vani? Moram pod hitno okulist....

  • Deer 07.08.2008.

    baš pokušavam uključiti logiku u naš pravosudni sistem,pa da povučem par paralela: 1) uvate klinca sa jednim jointom=1-3g. zatvora 2)uvate klinca sa tri jointa=3-12g. zatvora 3)uhvate kriminalca koji je organizirao otmicu i pobjegao iz države,osude ga u odsutnosti,napokon ga vrate u zatvor i onda ga puštaju na slobodne dane?? pa ko je tu normalan?

  • K i t t y 07.08.2008.

    On bi se odmarao? Neka se lijepo odmara i dalje u zatvoru, sve dok mu ne istekne vrijeme odsluženja kazne... Kakav godišnji? Ja koja radim, ne mogu ga zbog potrebe posla u sezoni dobiti, a on bi izvoljevao? A da mu ispunimo i glazbenu??

Komentiraj...
Vidi sve komentare