To je to što me zanima!

Vajgl: Sanaderova retorika kao iz vremena Miloševića

Slovenski parlamentarni vanjsko-politički odbor u petak je podržao vladine dopune prijedloga Ollija Rhena. Poslat će mu ih do kraja ovog tjedna
Vidi originalni članak

Slovenska vlada prihvatila je u četvrtak dopune na prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna za rješenje hrvatsko-slovenskoga graničnog spora. U petak je dopune podržao i parlamentarni vanjsko-politički odbor. Odgovor Rhenu poslat će do kraja ovog tjedna.
- Prijedlog nije bio uravnotežen pa je Slovenija trebala vremena da podnese amandmane - rekao je slovenski premijer Pahor.
Predsjednik Danilo Tuerk naglasio je da Hrvatska mora ozbiljno shvatiti slovenske dopune jer Rhen dvjema državama nije predložio konačan dokument koji se ne bi mogao mijenjati.  POP TV je objavio da Slovenija, ne uspije li ovaj, računa na navodni francuski prijedlog, koji je već dugo na stolu. Prema njemu o prijeporu na kopnenom dijelu granice s Hrvatskom odlučivalo na Međunarodnom sudu pravde, a o granici na moru arbitražom.

VAJGL OSUDIO SANADEROV NASTUP U GOSPIĆU

Predsjednik vanjsko-političkog odbora slovenskog parlamenta Ivo Vajgl poslao je pismo istom odboru u Hrvatskoj. Napao je premijera Ivu Sanadera zbog nastupa na predizbornom skupu u Gospiću. Sanader je tada rekao da slovensko vodstvo blokadom hrvatskih pristupnih pregovora vodi lošu politiku te da Hrvatska neće pristati na ucjene.
 - Nažalost, treba podsjetiti na to da smo takvu retoriku i neposredno komuniciranje sa 'zdravim snagama' u Sloveniji zadnji put doživjeli u vrijeme uspona Miloševićeva velikosrpskog nacionalizma - napisao je Vajgl.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare